ULTIMA ORĂ. Sacrilegiu la Tâncăbeşti. Troiţa lui Corneliu Zelea Codreanu vandalizată cu vopsea roz! Autorul sculpturii cere să nu se intervină fără autorizarea şi coordonarea sa.

2 1.053

troita-de-la-tancabestiUPDATE 15,38. Sculptorul Cristian Ivanof, autorul monumentului de la Tâncăbeşti, cere tuturor simpatizanţilor lui Corneliu Codreanu să nu facă demersuri de restaurare a troiţei. Conform Legii, singurul în drept să iniţieze aceste măsuri este autorul operei, care în cazul de faţă este şi concesionarul terenului pe care s-a construit monumentul, cu respectarea tuturor dispoziţiilor Legii 50/1990.

____________________

Un cititor al Buciumului ne sesizează azi o nouă vandalizare a troiţei monumentale de la Tâncăbeşti, închinată memoriei lui Corneliu Zelea Codreanu şi  a celor 13 căpetenii legionare asasinaţi în noaptea de 29-30 noiembrie 1939.

Un alt martor ocular ne anunţă, de asemenea, că a sesizat astăzi profanarea monumentului.

Indivizi necunoscuţi au murdărit cu vopsea roz troiţa, repetând practic profanarea din urmă cu câţiva ani.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Partidului „Totul pentru Ţară” au afirmat că nu fuseseră informaţi în legătură cu acest incident, dar că o echipă se va deplasa în regim de urgenţă la faţa locului. Ei au exprimat suspiciunea că autorii vandalizării ar putea fi identificaţi ăn rândurile anarhiştilor neo-marxişti sau a unor cercuri revanşarde care încă de anul trecut s-au adresat primăriei Ciolpani pentru înlăturarea monumentului sub acuzaţia că ar fi un simbol fascist.

Reprezentanţii TPT au declarat că incidentul va fi sesizat organelor de ordine şi că vor anunţa pe scupltorul Cristian Ivanov pentru a trece, sub coordonarea acestuia, la restaurarea monumentului.

Buciumul.ro

2 Comments
 1. Iacobini A. says

  Suspectii principali:
  antifa (au tendinte de a murdari cu spray, a distruge si vandaliza morminte si cruci au antecedente in sensul acesta),
  jidf insa nu au actionat direct ci prin interpusi,
  maldavenisti
  jobbik,
  alte organizatii de comunisti dementi

 2. VIRGIL says

  Va rog frumos sa ma informati unde este amplasat exact monumentul acesta ca in drumurile mele (delegatii) la Bucuresti sa pot opri pentru un moment de reculegere fara sa pierd vremea intreband localnicii. Multumesc.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php