Trocul pe care l-ar fi facut statul roman cu Bashar al-Assad pentru recuperarea lui Omar Hayssam

1 942

images”Vi-l dam pe Omar Hayssam, doar daca inchideti ochii la infractiunile unui alt om de afaceri sirian”. Acesta ar fi fost targul propus de Bashar al-Assad ca sa-si protejeze varul, iar autoritatile romane ar fi acceptat, sustine o publicatie siriana.

Asa se face ca, exact ca intr-un film de spionaj, Omar Hayssam a fost rapit din Liban de sirieni si trimis apoi pachet in Romania.

O poveste cu miliardari si servicii secrete implicate intr-o operatiune complicata, ce a avut drept rezultat aducerea lui Omar Hayssam in tara, este dezvaluita de jurnalisti de la publicatia on-line All4syria.

Povestea incepe cu Rami Makhlouf, care are investitii foarte mari in Romania, noteaza acestia. Miliardarul in dolari a fost decoperit de autortiatile romane ca spala bani, iar parte din conturi i-au fost blocate anul trecut. Cel pe care Rami l-ar fi folosit ca sa-i pastoreasca afacerile este chiar ambasadorul Siriei la Bucuresti. Ca sa nu fie eliminat de pe piata romaneasca si sa riste inchisoarea, Rami ar fi facut o intelegere.

Omar Hayssam este predat Bucurestiului, iar in schimb el este lasat sa-si vada de afaceri.

Rami ar fi apelat la varul sau, presedintele sirian Bashar Al-Assad, care a promis ca il gaseste el pe Hayssam. Asa se face ca dupa un traseu din Liban in Siria, Omar Hayysam a ajuns la Bucuresti in cadrul unei operatiuni neautorizate, dupa cum a declarat chiar presedintele Romaniei.

Despre acest scenariu posibil, niciuna intre partile implicate nu a dorit sa comenteze. Jurnalistii sirieni citeaza ca sursa este cineva din palatul prezidential, adica un apropiat al lui Bashar al Assad.

Omar Hayssam este inchis la Penitenciarul Rahova de o saptamana si pana acum, desi are dreptul la 4 vizite lunar, nu a fost vizitat de nici o ruda si nici de avocatul care il reprezinta in anchete.

Procurorii DIICOT cer arestarea lui preventiva pentru infractiuni economice intr-un dosar mai vechi. Anchetatorii au incercat acelasi lucru si acum o saptamana, insa atunci autoritatile nu au reusit sa spuna unde se afla Hayssam, condamnatul ratacindu-se intre politie si inchisoare.

Sursa: stirileprotv.ro

1 Comment
  1. Adrian says

    Un lucru il pot confirma: familia Makhlouf este printre familiile sus puse din Siria. Acum cativa ani, un Makhlouf era seful autoritatii lor pentru petrol!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php