SUBSTANŢĂ PERICULOASĂ în creme, şampoane şi MEDICAMENTE

0 641

Autorităţile trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte produsele farmaceutice care conţin ketoconazol. Această substanţa se găseşte în medicamente, creem şi şampoane şi poate provoca boli grave ale ficatului, informează România TV.

 

SUBSTANTA PERICULOASA in creme, sampoane si MEDICAMENTE

Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat suspendarea autorizaţiilor de la comercializare a pastilelor care conţin ketoconazol. Aceasta este o substanţă care se găseşte în special în pastilele ce sunt utilizate la infecţiile fungice.

Această recomandare vine după ce Franţa a suspendat de la comercializare aceste pastile. În urma unui studiu efectuat pe un an şi jumătate, specialiştii au constatat că aceste pastile pot provoca leziuni puternice la ficat.

Această substanţă se regăseşte şi în şampoane şi creme, însă specialiştii spun că acestea pot fi utilizate numai dacă sunt într-o concentraţie mică.

Şi autorităţile române trag un semnal de alarmă şi recomandă medicilor prudenţă în prescrierea acestor pastile pe bază de ketoconazol.

Sursa: Infoportal.rtv.net

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php