ROMÂNIA, ABANDONATĂ RUSIEI DIN NOU! Pahod na Sibir! Guvernarea Ponta întoarce România spre Kremlin, iar SUA se restrag din Europa de Est. VOCEA RUSIEI: România se întoarce spre EST. Direcţia este deja STABILITĂ.

3 693

646x404Portalul guvernamental de ştiri de la Moscova, Vocea Rusiei, anunţă că România va reveni în sfera de influenţă a Estului, mai exact a Rusiei şi a Chinei. “Schimbările tectonice în politica românească nu au cum să se petreacă peste noapte, însă direcţia este deja stabilită”, subliniază Vocea Rusiei.

Într-un comentariu dedicat recentelor vizite ale lui Victor Ponta şi Titus Corlăţean în China şi, respectiv, Rusia, Vocea Rusiei afirmă că acestea vin în contextul în care Statele Unite se retrag din Europa, iar pe cale de consecinţă “este firesc ca ţările din Europa de Est să simtă gravitaţia politică a Moscovei şi Beijingului”.

“SUA nu se retrage din Asia, ci din Europa, conştientizându-şi anemia şi încercând să-şi concentreze forţele rămase în aşa fel încât să izoleze China.

(…) În această conjunctură este firesc ca ţările din Europa de Est să simtă gravitaţia politică a Moscovei şi Beijingului. În acest areal geopolitic, China şi Rusia acţionează în tandem şi degeaba unii factori de decizie de la Bucureşti încearcă să reproducă schemele din epoca lui Ceauşescu prin tentative de a crea o ‘concurenţă’ şi ‘tensiune’ între cele două mari puteri. Asemenea tentative nu fac decât să provoace zâmbete în rândurile decidenţilor ruşi şi chinezi care sincronizează zilnic soluţiile bilaterale pentru probleme mult mai complexe decât ‘intrigile de palat’ de la Bucureşti. Zona balcanică şi, în general, ‘Europa nouă’ este una dintre zonele geopolitice în care interesele celor două ţări sunt sinergice şi complementare”, notează Vocea Rusiei.

Concluzia portalului guvernamental de la Moscova este că, fără niciun dubiu, drumul României a fost trasat spre Est,  menţionând că “deciziile care au creionat schimbările din ultima perioadă nu au fost luate la Bucureşti”.

“Schimbările tectonice în politica românească nu au cum să se petreacă peste noapte, însă direcţia este deja stabilită. Nici Băsescu şi nici Ponta nu ar fi făcut gesturile din ultima perioadă dacă aveau alte opţiuni, deci zarurile au fost aruncate, iar deciziile care au creionat schimbările din ultima perioadă nu au fost luate la Bucureşti. Restul sunt detalii tehnice pe care le vom vedea pe parcurs”, punctează Vocea Rusiei.

Citiţi şi:

EVZ.ro , Autor:  Ovidiu Albu
3 Comments
  1. Moraru Gheorghe says

    Ne mai ramane credinta in Bunul Dumnezeu si unitatea dintre camarazi.

  2. Sektor says

    si eu sper sa iau cat mai multi rusi cu mine…in cazul in care vor lua decizii criminale

  3. Daniel says

    Stati linistiti, nu e chiar asa…Rusia are grave probleme in imperiu (vezi caucazul si alte zone), iar Vocea Rusiei macane aiurea in tramvai…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php