NAŢIONALIŞTII REIAU LUPTA PENTRU ROŞIA MONTANĂ ŞI CER DEMISIA GUVERNULUI PONTA

0 455

222Partidul „Totul pentru Ţară” îşi exprimă pe această cale protestul faţă de includerea proiectului de la Roşia Montană în planul de investiţii al Guvernului, cu perspectiva aprobarii acestuia in perioada imediat urmatoare. Asupra efectelor catastrofale pentru vestigiile arheologice unice în Europa şi în lume care vor fi distruse iremediabil si asupra pagubelor imense pentru mediul natural, cu consecinţe incalculabile asupra unor comunităţi umane care vor rămâne fără nici o posibilitate de dezvoltare durabilă pe termen îndelungat, s-au pronuntat deja instituţii de mare prestigiu din ţară şi de peste hotare, între care Academia Română, Biserica Ortodoxă Română, Biserica Română Unită cu Roma, Biserica Romano-Catolică, Greenpeace, precum şi numeroase personalităţi ale culturii şi ştiinţei.

Considerăm că, prin alinierea la politica intereselor marilor corporaţii internaţionale de înstrăinare a ultimelor resurse strategice ale României şi de exploatare a lor în defavoarea poporului român Guvernul USL se face vinovat de trădarea intereselor naţionale. Mai mult decât atât, atragem atenţia premierului socialist Victor Ponta că politica adoptată în ultima vreme în privinţa proiectului de la Roşia Montană şi a exploatării gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice,  cu consecinţe devastatoare pentru populaţia zonelor afectate, contravine flagrant principiilor enunţate în cadrul programului asumat cu ocazia preluării guvernării în primăvara anului trecut, când actualul premier s-a angajat că nu va permite aceste axploatări nocive.

Considerăm că încălcarea propriilor angajamente de guvernare, în baza cărora actualul Guvern Ponta a primit votul românilor la alegerile de anul trecut, reprezintă un act de sperjur şi de trădare a inetereselor naţionale ale României, motive pentru care guvernul trebuie să demisioneze şi să se pună la dispoziţia autorităţilor investite cu apărarea siguranţei naţionale.

Consecvenţi principiilor naţionalismului constructiv, Partidul „Totul pentru Ţară” anunţă pe această cale că din acest moment reia lupta pentru apărarea Roşiei Montane şi că va susţine  toate acele forţe politice şi civice conştiente, care se implică în această luptă dreaptă a neamului românesc, de conservare a mediului natural şi de apărare a vestigiilor istorice ale Munţilor Apuseni, care reprezintă certificatul de naştere al poporului român.

Preşedinte, Coriolan Baciu

Preşedinte executiv, Florin Dobrescu

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php