Parlamentul britanic a votat în unanimitate ieșirea din UE

0 452

Proiectul de lege care propune un referendum despre ieşirea din Uniunea Europeană a Marii Britanii a fost votat în unanimitate în parlamentul britanic în cursul zilei de vineri, dar şansele ca proiectul să devină lege sunt destul de mici.

Victoria premierului David Cameron este una mai degrabă simbolică şi nu are puterea de a forţa viitorul guvern să acţioneze în consecinţă. În schimb, Cameron speră că măsura îi va asigura susţinere la urne în 2015 şi o mai mare popularitate între euroscepticii din ţară.

Decizia de a părăsi Uniunea are la bază lipsa unor măsuri ferme de reformare a UE, ceea ce afectează economia Marii Britanii, susţine premierul. Însă oamenii de afaceri sunt îngrijoraţi că separarea de UE va adânci recesiunea cu care se confruntă britanicii.

Sondajele de opinie relevă că cei mai mulţi britanici sunt indecişi, dar din cei care sunt decişi, un număr un pic mai mare susţine ieşirea din UE, potrivit France 24.

Sursa: Apologeticum

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php