Oficial, cetăţean al R Moldova. Paul Goma a primit paşaportul

1 483

   Scriitorul Paul Goma a primit paşaportul de cetăţean al Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de ambasadorul RM în Franţa, Oleg Serebrian.

Oficial, cetăţean al R Moldova. Paul Goma a primit paşaportul cultura

Oficial, cetăţean al R Moldova. Paul Goma a primit paşaportul

 

“S-a întâmplat azi, 28 iunie. În cadrul unei modeste ceremonii la Ambasada Republicii Moldova din Paris, i-am înmânat lui Paul Goma paşaportul de cetăţean al Republicii Moldova“, a scris ambasadorul pe o reţea de socializare, transmite Publika.md.

 

Paul Goma a primit cetăţenia Republicii Moldova în luna aprilie. Disidentul politic în vârstă de 77 de ani locuieşte în prezent la Paris. Anterior, scriitorul Andrei Ţurcanu a anunţat că Paul Goma va reveni la Chişinău în această vară şi va conduce Centrul de studiu al comunismului din Basarabia şi Bucovina.

 

Scriitorul Paul Goma s-a născut în 1935, în satul Mana, judeţul Orhei. După încheierea Pactului Molotov-Ribbentrop, scriitorul s-a refugiat în România, de unde a fost expulzat, împreună cu familia, în 1977, în Franţa.

 

http://www.ziuaveche.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php