Noua Constitutie: A fost adoptat un amendament care interzice DISCRIMINAREA in “ORICE SITUATIE”

0 601
 

 

1984Comisia de revizuire a Constituţiei a revenit luni asupra articolului 4 din legea fundamentală, care face referire la discriminare, adoptând un amendament care introduce menţiunea că este interzisă discriminarea în “orice situaţie”.

 

Amendamentul a fost prezentat de către senatorul PNL Tudor Chiuariu, care a susţinut că “din punct de vedere juridic prevederea nu prezintă vreun risc”.

 

“Noi principiul îl avem în vedere, şi anume acela al interzicerii discriminării pe orice motiv, şi oricât am vrea să fim de exhaustivi nu putem”, a susţinut Chiuariu, citat de Mediafax.

 

“România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi. Orice discriminare bazată pe sex, culoare, origine etnică sau socială, trăsătură genetică, limbă, credinţă sau religie, opinii politice sau de altă natură, apartenenţa la o minoritate naţională, avere, naştere, dizabilităţi, vârstă sau orice altă situaţie este interzisă”, este textul propus de senatorul PNL şi adoptat cu 17 voturi “pentru” şi o abţinere.

 

Noul amendament a venit după ce Comisia de revizuire a adoptat iniţial o prevedere care interzicea discriminarea bazată pe orientare sexuală, textul fiind ulterior respins.

 

Tudor-ChiuariuTudor Chiuariu a îndeplinit funcția de ministru al justiției în Guvernul Tăriceanu (aprilie – decembrie 2007). În 2012 a fost ales senator în Parlamentul României şi este Preşedinte al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senatul României şi vicepreşedinte al Comisiei pentru revizuirea Constituţiei.

 

Senatorul liberal este acuzat de abuz în serviciu într-un proces în care statul român a fost prejudiciat cu 4,9 milioane de euro, scrie România Liberă. Potrivit DNA, “în perioada 2005 – 2007, printr-un şir de acte nelegale, reprezentanţii Poştei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publică a statului român în proprietatea privată a SC Imopost Developments SA, demers în care a fost implicat şi ministrul Chiuariu, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a favoriza societatea, prin schimbarea situaţiei juridice a imobilului.” În acest dosar cunoscut sub numele de “Poşta Română”, Chiuariu a fost achitat de completul de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 2012. Doi dintre ei au apreciat că fostul ministru al Justiţiei trebuie achitat deoarece nu există probe care să-i dovedească vinovăţia, în vreme ce al treilea a considerat că senatorul liberal ar trebui condamnat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, întrucât a acţionat “în mod arbitrar şi despotic”. Sentinţa nu este definitivă şi se va judeca, anul acesta, la Înalta Curte de Justiţie în completul de cinci judecători.

Sursa: FrontPress.ro

 

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php