Felicitări! 9 mai interzis la Lvov!

1 387

communism_by_rapierwitt2Dacă la Chişinău, pe 9 mai se va organiza un concert de zile mari în Piaţa Marii Adunări Naţionale, atunci autorităţile de la Lvov au acţionat altfel. Membrii Consiliului local Lvov au interzis utilizarea în data de  8-9 mai a simbolurile ocupaţiilor URSS, a celor comuniste și naziste în oraș. Decizia a fost inclusă pe ordinea de zi şi a fost susţinută de 70 de deputaţi, raportează ZIK.

Președintele Comisiei parlamentare activităţi şi legislaţie, Lubomir Melnychuk, a declarat “că există acum o tendință în care anumite partide politice sunt de orientare non-ucraineană, ucrainofobi, care încearcă să destabilizezez situaţia în oraşul Lvov, în cadrul evenimentelor tragice, petrecute în istoria Ucrainei.”

Prin urmare, pentru a nu permite nici o provocare pe 8 şi 9 mai, deputații au propus proiectul de decizie, care interzice utilizarea simbolurilor ocupaţiei Uniunii Sovietice, ale celor comuniste şi naziste din oraș.

Parlamentarii au sprijinit proiectul şi potrivit hotărârii, simboluri interzise nu pot fi folosite pe clădiri guvernamentale, administrative şi cele locale,  în timpul evenimentelor.

În plus, administrația de la Lvov a anunțat ziua de 8 mai, zi de doliu şi comemorare a victimelor regimurilor totalitare din Cel de-al Doilea Război Mondial,  informează “Adevărul ucrainean” (“Украинская правда”). Potrivit deciziei, în această zi, în Lvov, in fiecare an sunt arborate steaguri naționale cu panglici de doliu, și nu se petrec activităţi de agrement.

La Chişinău însă, de Ziua Victoriei, va fi organizat un concert de zile mari în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Organizator al concertului este Ambasada Federaţiei Ruse în Republica Moldova. Autorităţile de la Chişinău nu au avut încă nici o reacţia la acest eveniment şi au eliberat deja autorizaţia de petrecere a manifestărilor în PMAN pentru ziua de 9 mai.

1 Comment
  1. GEBELEIZIS TV says

    fratele meu,este foarte bine ca neo-nationalistii UCRAINENI sunt pro-NATO si pro-americani in mod categoric.

    Ei vor sa bage UCRAINA in NATO(e si in avantajul nostru,ca ne unim cu Basarabia!),pentru a scapa de hoardele rusesti din CRIMEEA, KERCI si alte baze militare puturoase.(ca in Transnistria de altfel).

    In Ukraina s-a propus limba oficiala rusa si ucraineana.Parlamentarii i-au batut mar pe rusi pentru acest gest,i-au luat la pumni si picioare!

    Ucraina este nationalista,CONTRA RUSIEI, pentru NATO si pro-americana!!!

    Stima pentru LVOV KIEV !!!!

    MOLDOVA in NATO
    UCRAINA in NATO!!!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php