Acelaşi putregai, altă şmecherie enciclopedică

0 492

300x185Nu doar în tomberoane se găsesc gunoaie. Resturi alterate sunt cu duiumul în crâşmele politice, unde se vând şi se cumpără doctrine pentru cleptomani, dar şi în găştile transpartinice, care acum se înfruntă pentru prăzile de la viitoarele raioane. Deocamdată, Romgaz şi Transgaz. Ce să mai! E război între baronii locali şi cei de la centru. Numai că nu se mai trage cu puşca. Intrând de fiecare dată pe uşa secretă a conflictului dintre esenţă şi aparenţă, dintre ceea ce sunt cu adevărat şi ceea ce vor să pară pristandalele noastre, dau tot timpul de acelaşi putregai şi de fosforescenţa eternelor figuri, gata să se ia la trântă în orice moment pentru vrabia din mână. Aceleaşi mecanisme stricate, pe care e musai să le strâng cu uşa, musai să le sufoc în oprobriu, demontându-le miturile. Tot soiul de muşterii şi excentrici originali şi-au găsit locul nefiresc de „cald” în politica încăpătoare, mai ceva decât Arca lui Noe, tocmai pentru că nimeni nu mişcă un deget ca să le confere adevărata legitimitate. Cam toţi parveniţii care folosesc un scaun de birou politic se molipsesc de cleptomanie şi concep urgent planuri solide de ciupeală. Vă mai amintiţi brandul „Să trăiţi bine”? Destui rătăciţi mai cred în el, cum mai nou cred în proaspăta mişcare populară de buzunar. Altă şmecherie, cu o mână de aderenţi, cât să încapă într-un autobuz.

A nu se confunda inteligenţa cu şmecheria enciclopedică! Mişculaţia e una şi aceeaşi cu „Mişcarea Populară” şi cu petardele din noua ladă de zestre, pregătită mezinei moştenitoare, cu gând ascuns, de către grijuliul tată, în puţinul timp pe care îl mai are de petrecut, ca flotant, la palat. Cum să nu-i laşi copilului o moştenire vie, colcăitoare, care să-i asigure alte mandate de euro-parlamentar! Pentru moment mişcare browniană pe dreapta, mai târziu, mişcare de rotaţie, de revoluţie, apoi, în final, rectilinie, în paralel cu mişcarea curbilinie! Exemplarele acestea unicat ar trebui „admirate” peste secole la Antipa, împăiate şi cu ordonanţele mâncate de molii. Decât să facă muzeul bani pe exponate umane care au suferit cândva, ca în cazul „The Human Body”, mai bine ar face bani pe cei care au făcut poporul să sufere. Măcar aşa, într-un viitor îndepărtat ar fi de ajutor Ţării. Organizatorii expoziţiei de la Antipa, alcătuită din trupurile moarte ale unor deţinuţi chinezi, care au fost maltrataţi şi schingiuiţi, sunt fără doar şi poate nişte barbari fără moralitate, fără scrupule. Să faci bani pe seama suferinţei, dincolo de faptul că e revoltător, depăşeşte gradul de cruzime umană! Ministerul Educaţiei ar trebui să interzică şcolilor vizitarea controversatei expoziţii. Anatomia pe piese umane conservate se învaţă în mediu controlat, universitar, cu rigoare, respect şi discreţie, în scop nobil, util chirurgilor şi altor medici. Nu expui mumii decorticate pentru bani, fără nicio altă utilitate nobilă, ca să le fotografieze exaltaţii şi să umple netul cu ele.

Toţi experţii vor să facă bani pe spinarea omului de pretutindeni, viu sau mort. Astfel că periodic mai aruncă prin lume câte un virus şi tot ei creează un antivirus de vânzare. În China comercianţii au fost avertizaţi să-şi ucidă găinile şi porumbeii, pe motiv că sunt infectaţi cu noul H7N9. Uite unde a ajuns fiola cu virusul Guanarito, despre care scriam în editorialul precedent, dispărut în urmă cu două săptămâni dintr-un laborator naţional de cercetare din oraşul Galveston, Texas. Uite cum alt virus creat pe lamelă face industria cărnii de pasăre să tremure din nou. N-a murit nimeni de boala vacii nebune, de gripa aviară, porcină sau aflatoxină. Nici de muşcătura de căpuşă, nici de înţepătura ţânţarului ucigaş. E vorba de manipulări în serie, cu profituri uriaşe şi rapide, mai tari ca în industria hollywoodiană. Aşa cum misiunea aselenizării din ’69 este falsă, cum falsă s-a dovedit a fi şi afirmaţia lui Bush în legătura cu existenţa armelor de distrugere ale lui Saddam Hussein, cu scopul de a declanşa războiul petrolului, tot aşa industria farmaceutică şi medicală inventează boli false pentru a-şi spori veniturile.

Fals, însă, nu este faptul că Atena, ca să-şi mai acopere din datorii, şi-a vândut din proprietăţile de la Bruxelles şi Belgrad, urmând cele din Slovenia şi Tashkent. Nici Putin parcă nu mai e atât de fals când îi dă pe dinafară moralitatea şi doreşte legiferarea uniformei şcolare în instituţiile de învăţământ ruseşti. Până la urmă, ţine cu poporul lui şi nu arde gazul de pomană cu libertăţile occidentale, poluante pentru generaţia tânără.

 

Maria Diana Popescu, Agero

 www.agero-stuttgart.de

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php