„Horia Sima – 20 ani de la moarte. 1993-2013”. Expoziția „Instantanee pe drumul unei vieți”, simpozion și lansare de carte.

0 409

horia sima 20 afis1

In perspectiva implinirii anul acesta a 20 de ani de la moartea lui Horia Sima, Fundatia Ion Gavrila Ogoranu, in colaborare cu Fundatia Buna Vestire, a initiat un proiect cultural-stiintific in cadrul caruia se va desfasura o serie de manifestari cultural-stiintifice.

La 20 de ani de la plecarea sa dintre noi, personalitatea lui Horia Sima continua sa suscite un interes aparte, mai ales la nivelul tinerei generatii care abia acum afla adevarul despre istoria recenta a Romaniei.

Din pacate, nici dupa 2 decenii de la moartea sa, Horia Sima nu este suficient de cunoscut publicului romanesc, iar la nivelul cercurilor avizate persista inca unele clisee, urmare a propagandei celor 50 de ani de totalitarism, care din nefericire sunt preluate ad-literam de istorici si oficialitati, facand astfel un deserviciu adevarului istoric.

Noi consideram ca prea putini romani cunosc adevarata istorie a ultimului veac. Putini sunt, de asemenea, cei care cunosc opera politica si memorialistica lui Horia Sima, publicistica si eseistica sa, nu de putine ori apreciata chiar si de inaltele cancelarii occidentale. Documente precum „Menirea nationalismului”, „Declaratia din 1990 a Miscarii Legionare” ori „Ordinea naturala a lumii”, sau evenimente complexe si deopotriva eroice precum episodul colaborarii Miscarii Legionare cu structurile NATO, incununat cu jertfa celor 13 eroi executati in 1953 in lotul parasutistilor, sunt pagini care trebuie restituite pe scara larga publicului romanesc, si ele nu trebuie sa lipseasca din marile librarii din tara.

Prima manifestare va avea loc sambata 30 martie 2013, incepand cu orele 12,oo, la sediul nostru din Bucuresti, str. Veseliei nr. 21, sector 5, unde va fi vernisata expozitia „Horia Sima – instantanee pe drumul unei vieti”, urmata de un sesiune de comunicari si lansarea brosurii „Declaratia Miscarii Legionare din 1990”, document de mare importanta pentru cunoasterea istoriei recente, editat pentru prima oara in Romania.

Am fi onorati sa dati curs invitatiei noastre si sa fiti prezent la aceasta manifestare prin care incercam sa aducem in dezbaterea publicului si specialistilor personalitatea si activitatea lui Horia Sima.

Va asteptam.

Responsabil proiect:
Florin Dobrescu

Contact: tel.: 0732153917 / 0722749249 sau e-mail: ogoranu@gmail.com.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php