MORALIŞTII POLITICII ROMÂNEŞTI

0 811

descărcare (1)Dixit, ieri, Monica Macovei: „Iar eu trebuie să vă spun că dacă vrem să schimbăm ceva în partidul ăsta, în ţara asta, e nevoie de intransigenţă, pentru că de 23 de ani politica e făcută, cu rare excepţii, de oameni care nu au convingeri, nu au crezuri, nu au valori şi nu dau doi bani pe binele altora şi pe binele comun”.

Extraordinar, la ce concluzii a reuşit să ajungă respectiva! Dacă n-ai fi român sau n-ai fi trăit în ţară în aceşti 23 de ani, mai că ţi-ar veni s-o iei acasă, atâta dreptate are.

Dar dacă ai fost aici, prezent, în această perioadă şi ai simţit pe propria-ţi piele faptul că toţi politicienii, cu extrem de rare excepţii (vorba moralistei), au fost interesaţi de orice altceva numai de binele comun al poporului nu, rămâi şocat când auzi aceste remarci fix din gura celor în cauză.

Păi, ”minunaţilor”, nu sunteţi voi cei care aţi condus atâta vreme România?! Tartorele vostru, ăsta care se supără mai ceva decât un copil de grădiniţă căruia i s-a furat trenuleţul, pentru faptul că n-a câştigat pupila lui, cu ce s-a ocupat din ’91 până în prezent?! Fostul şi prezentul vostru şef de partid tot în 1991 şi-a început ”capodopera” politică. Adriean Videanu, stâlpul partidului, şi-a început şarlataniile, zic unii, chiar din 1990. La fel şi ”greul” Radu Berceanu. Mătăluţă însăţi intrai la conducerea poporului prin 2004. Etc, etc. Voi, toţi, aţi condus România în aceşti 23 de ani şi toţi sunteţi, cu câteva excepţii, politicieni de tip FSN-ist. Unii chiar de acolo aţi pornit, iar alţii, cu toate că aţi avut accesul la ciolan ceva mai târziu, vă comportaţi ca şi primii. Sau, dacă printre voi or mai exista câţiva oarecum mai cinstiţi şi mai apăsaţi de problemele poporului, atunci aceştia au fost acoperiţi de valul imens al celorlalţi complăcându-se într-o laşitate comună, chit că nu s-au lăsat corupţi după modelul ”vârfurilor”. Dar asta nu vă scuză cu nimic atâta timp cât poporul nu a beneficiat de absolut niciun sprijin din partea voastră.

Acum însă, la nevoie, aţi devenit, brusc, moraliştii politicii româneşti. Dar unde îţi erau convingerile, crezurile, valorile şi interesul comun în 2004 – 2005 când ai devenit ministru al justiţiei, Monica Macovei?! Numai gura a fost de tine!

Şi nu ești tu, din păcate, singura în această situaţie care dacă n-ar fi de plâns ar fi de râs. Aceeaşi moralitate a prididit-o şi pe Udrea, cea care mai acum vreo doi ani cerea Poporului Român solidaritate în sărăcie în timp ce ea era descărcare (2)îmbrăcată cu ţoale şi accesorii de zeci de mii de euro din banii furaţi de la cei pe care îi îndemna la sărăcie! Idem şi cu Blaga, acest câine de pază al corectitudinii (!), dar care în calitate de ministru de interne nu ştia despre faptul că în familia lui se fac afaceri bune, dar bune de tot cu banii ţării pe care el o… ”servea”!

Aştia sunteţi în realitate, moraliştilor (!), numai că aţi văzut că ţine ”figura” cu corectitudinea, cu lupta, cu implicarea, că doar aţi exersat aceste minciuni sfruntate pe Poporul Român din patru-n patru ani.

Voi vorbiţi despre crezuri şi valori?! Aveţi voi PDL-iştii, USL-iştii, groparii României, aşa ceva?! Liderul vostru vă vorbea despre guvernarea PDL-istă ca fiind parte a modernizării României iar voi aplaudaţi aceste scârnăvii într-un delir total. Care modernizare, bolnavilor cu mintea ce sunteţi, atâta timp cât România se află într-o adevărată moarte clinică? Orbilor şi surzilor chiar atât de rupţi de realitate aţi ajuns sau minţiţi precum respiraţi inclusiv atunci când vă alegeţi voi între voi?!

images (2)Sunteţi jalnici, dar mai jalnică decât voi este opera care vă aparţine – România asta creată după chipul şi asemănarea voastră. Păcat că poporul acesta, pe care l-aţi dus atâta amar de vreme cu zăhărelul, nu se trezeşte spre a da cu voi de pământ. Asta este singura moralitate de care ar trebui să aveţi parte – judecata poporului în ceea ce vă priveşte pentru fiecare bănuţ public pe care vi l-aţi însuţit sau pentru care aţi închis ochii când ai voştri şi-l însuşeau. Judecată urmată de confiscarea averilor câştigate ilicit şi de punerea voastră la muncă în folosul românilor pe care i-aţi spoliat. Voi, toţi politicenii de tip FSN-ist.

Însă, precum nici o problemă nu poate fi rezolvată la acelaşi nivel de gândire la care a fost creată, nici voi nu veţi fi în stare, nici într-o sută de ani, să faceţi ceva bun şi trainic pentru comunitatea pe care când şi când o mai invocaţi, ori ea, comunitatea, mai devreme sau mai târziu se va prinde de această impotenţă a voastră – atunci, probabil, o să daţi piept cu un zid de moralitate (că tot vă e aşa de dragă!).

Noi, cei care spunem adevărul despre voi de aproape 23 de ani, adevăr pe care iată voi înşivă îl recunoaşteţi, ne pregătim pentru acel moment. S-ar putea să vedeţi atunci un alt tip de valori decât astea pe care vi le închipuiţi voi acum, iar printre ele cea mai intransigentă va fi corectitudinea. Corectitudinea la nivel de faptă şi nu doar de vorbă. Ştiţi zicala aia – ai grijă la ce îţi doreşti pentru că s-ar putea să ţi se întâmple!

Sorin ANDREI

Consilier Politic al Partidului Totul pentru Ţară

Sursa: buciumul.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php