Comemorarea MOŢA-MARIN în Teleorman

0 844

Picture 006Cu o întârziere de câteva zile faţă de data corectă, Partidul Totul pentru Ţară Filiala Teleorman, împreună cu membrii Fundaţiei Ion Gavrilă Ogoranu au organizat şi participat, în Municipiul Alexandria, la Comemorarea martirilor Ion MOŢA şi Vasile MARIN.

S-a început cu slujba de pomenire susţinută de un protosinghel şi de doi preoţi de mir, s-a trecut la predicile acestora prin care părinţii au îndemnat asistenţa la o imitare a celor comemoraţi, a urmat cuvântul subsemnatului, s-a făcut apelul morţilor, apoi s-au scurs cca două ore de discuţii libere în care s-a încercat, de către mai toţi participanţii, crearea unei stări de spirit care să ne ajute, pe noi epigonii, în dorinţele noastre de a călca timid pe urmele coloşilor Moţa şi Marin.

Avem însă, în acest sens, probleme mari. Suntem prizonierii vremurilor în care spiritul de jertfă nu este nici măcar înţeles darămite acceptat. Trăim într-o lume dominată excesiv de patima materialismului, a confortului domestic, a dorinţei de căpătuială rapidă prin indiferent ce mijloace. Totul în jurul nostru se limitează la ”a avea bani”. Politicienii sacrifică ţara (pe care ar trebui s-o slujească chiar şi cu preţul vieţii) doar pentru a avea bani, patronii îşi exploatează angajaţii (la care ar trebui să ţină ca şi la ei înşişi) doar pentru a avea bani, judiciarii au transformat justiţia (pe care ar fi trebuit s-o apere chiar de s-ar fi scufundat lumea) într-o adevărată mafie doar pentru a avea bani, etc, etc.

De la a trăi toată societatea românească decent din punct de vedere material şi până la splitarea ei în două mari categorii – Picture 008una a îmbuibaţilor ce doresc o şi mai consistentă îmbuibare şi alta a spoliaţilor care, la rându-i, dar cel puţin pe bună dreptate, are ca unică ţintă dorinţa de a avea bani, se întinde prăpastia aceasta socială care ne face, aproape pe toţi, să nu mai fim în stare nici măcar de cea mai neînsemnată jertfă.

Dar de ce ar trebui să ne jertfim, de ce este oare atât de multă nevoie de jertfă?

Simplu – pentru a ne dobândi mântuirea.

Păi, Moţa şi Marin de ce s-au jertfit? Pentru a pune umărul la eliberarea Spaniei de ateismul comunist, piedica cea mai mare a locuitorilor acelei ţări în calea mântuirii lor. Ei au luptat acolo, în ţară străină, ca şi cum ar fi luptat aici. Mântuitorul omenirii este unul singur şi pentru spanioli şi pentru români şi pentru cei de aiurea, doar că ei, cei doi ”M”, au avut capacitatea aceasta de a înţelege şi de a face ceea ce-i învăţase Cel pentru care s-au jertfit: ”Căci iubire mai mare decât aceasta nimeni nu are: să-şi pună cineva viaţa pentru semenii săi” – Ioan, 15. 13.

Picture 010Asta am făcut şi noi astăzi la Alexandria – pe de o parte ne-am rugat Domnului spre a mântui sufletele lui Ion MOŢA, Comandant al Bunei Vestiri şi Vasile MARIN, Comandant Legionar, iar pe de altă parte am încercat să ne ”împingem” reciproc spre a apuca şi noi, ce e drept cu multă timiditate, pe linia cea îngustă dar atât de bine conturată de către cei doi mentori plasaţi pe cea mai înaltă poziţie a martirajului de tip eroic.

Dumnezeu să ajute întregului NEAM ROMÂNESC spre obţinerea mântuirii lui.

 

 

Sorin ANDREI

Consilier Politic al Partidului Totul pentru Ţară

Şef al Filialei Teleorman a Partidului Totul pentru Ţară

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php