Fost deputat al Republicii Moldova: “Distrugerea Romaniei este o cauza nobila”

0 776

1Andrei Safonov, analist politic de la Tiraspol şi fost deputat în parlamentul Republicii Moldova, susţine într-un comentariu pe site-ul nr2.ru că a venit momentul potrivit pentru dezmembrarea României.

„Faptul că la 13-14 ianuarie la Cernăuţi va avea loc o întâlnire a miniştrilor de Externe a Ucrainei şi Rusiei – Leonid Kozhar şi Serghei Lavrov – nu este întâmplător. România are pretenţii pentru nordul Bucovinei. Aşa că pe lângă reglementarea transnistreană nu este exclus că Moscova şi Kievul vor discuta şi despre coordonarea eforturilor de luptă contra expansionismului românesc”, afirmă politologul de la Tiraspol în comentariul de pe portalul nr2.ru.

România are o diplomaţie profesionistă

Acesta susţine că a trecut timpul paşilor mărunţi. „Chiar dacă Rusia şi Ucraina îşi vor unifica eforturile contra urmaşilor lui Ion Antonescu, aceasta nu va da nici-un rezultat”, constată Safonov. Aceasta pentru că România are o diplomaţie foarte profesionistă şi aliaţi puternici în persoana UE, SUA şi NATO.

„Trebuie să spunem deschis: singurul mod de a scăpa odată şi pentru totdeauna de pericolul românesc – aceasta este încetarea existenţei statului român şi dispariţia sa de pe harta politică a lumii”, declară Safonov.

Cum poate fi distrus statul român

Potrivit acestuia pentru „această cauză nobilă” ar trebui să-şi unească eforturile toate statele care au de suferit de pe urma Bucureştiului – Rusia, Ucraina, Serbia, Ungaria, Bulgaria şi Republica Moldova. Safonov descrie pe scurt şi modul cum poate fi distrus statului român. Astfel Moldova de peste Prut ar putea fi stat separat sau să se unească cu Republica Moldova, dar fără Transnistria. Ucraina ar urma să-şi extindă teritoriul încoporând regiunile unde locuiesc ucraineni, iar Moscova ar putea institui un patronaj asupra minorităţii ruse din România. Ungaria are tot dreptul de a prelua „pământurile istorice”, adică Transilvania, iar Bulgaria o parte din Dobrogea. Astfel se creează premise pentru restabilirea Valahiei, care poate chiar reveni la monarhie, dar nu în persoana regelui Mihai I, menţionează fostul parlamentar al Republicii Moldova.

Concluzia acestuia este că astfel România din vânător se tranformă în vânat şi doar dispariţia de pe harta lumii a României este singura soluţie pentru o viaţă mai liniştită în regiune.

CINE ESTE ANDREI SAFONOV

Safonov este unul dintre fondatorii şi conducătorii la finele anilor 80 ai secolului XX a Mişcării şovine pro imperiale „Edinstvo”, cunoscută sub numele popular Interfront, care se opunea proclamării independenţei Republicii Moldova. În anii 1990-1994 a fost deputat în parlamentul Republicii Moldova, dar din 1992 a stat mai mult la Tighina sau Tiraspol, fiind unul dintre ideologii regimului separatist.2

Acesta este cunoscut pentru faptul că a administrat departamentul informaţiei din stânga Nistrului creând şi agenţia de presă oficială a regimului de la Tiraspol Olivia-press. Ulterior s-a îndepărtat de administraţia separatistă, iar în anul 1998 a fondat ziarul “Noua Gazetă” considerată drept o publicaţie de opoziţie faţă de regimul de la Tiraspol.Totodată, Safonov a participat la “alegerile prezidenţiale” de la Tiraspol din anii 2001, 2006 şi din 2011, dar cel mai bun rezultat a fost în anul 2006, 3,9%.

În prezent Andrei Safonov este preşedintele Asociaţiei analiştilor politici independenţi din Transnistria. Susţine că revenirea regiunii transnistrene în componenţa Republicii Moldova este o abordare învechită a problemei, pentru că Transnistria ar fi deja o structură statală independentă. De Ion Preasca – Adevarul

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php