Guvernul FMI al socialistului Victor Ponta

0 634

Ţineţi minte discursurile sforăitoare din opoziţie ale liderilor USL: vor mări imediat salariile tăiate de la bugetari de către PDL, vor anula CAS-ul de la pensionari, vor guverna fără imixtiunile FMI şi Băncii Mondiale sau vor proteja averea naţională? Nu a trecut decât câteva zile şi premierul desemnat, Victor Ponta, copilul ideologic a lui Ion Ilici Iliescu şi discipolul lui Che Guevara, s-a întâlnit cu şeful FMI şi reprezentanţii marii finanţe la Bucureşti. Victor Ponta a fost scos la raport de FMI ca să înţeleagă poporul român de fapt cine conduce în mod real România astăzi: marea finanţă internaţională.

Am citit ştirea de pe gândul.info, care descrie subliminal mecanismul servil al clasei politice româneşti faţă de FMI. Premierul desemnat Victor Ponta s-a întâlnit astăzi cu delegaţia FMI, fiind însoţit la discuţii de Daniel Dăianu şi Liviu Voinea, ambii între variantele PNL, respectiv PSD pentru Finanţe şi Economie. De asemenea, la întrevedere este şi preşedintele PC, Daniel Constantin, viitorul ministru al Agriculturii, confirmat de Ponta. La discuţii a fost invitat să participe şi ministrul Finanţelor în guvernul Ungureanu, Bogdan Drăgoi. Majorarea salariilor ar crea probleme de deficit, a declarat Victor Ponta la finalul discuţiilor, subliniind însă că aceasta este o prioritate a USL. De astfel, a spus el, începând de miercuri miniştrii cu atribuţii în domeniu vor începe negocierile “informale” cu FMI pentru scrisoarea de intenţie care să intre în boardul Fondului în iunie.

“Am propus ca să aibă loc discuţiile informale începând de miercuri, discuţii tehnice. Dacă se concluzionează într-un draft al scrisorii de intenţie, în prima şedinţă de guvern o să o aprobăm”, a spus el. Premierul desemnat a adăugat intenţia noului guvern este “de a respecta obligaţiile asumate, având priorităţi care se vor amenaja în parametrii negociaţi pentru 2012″. “Restul măsurilor USL vor face obiectul proiectului de buget pentru 2013″, a adăugat el. Ponta a mai spus că prioritatea zero este restituirea banilor pentru CAS reţinuţi pensionarilor. El a acuzat greaua moştenire primită de la guvernul PDL. “Cămările sunt pline de datorii şi obligaţii. La o lună după instalare voi prezenta un audit intern, nu suntem într-o situaţie atât de fericită”, a precizat premierul desemnat.

De altfel, şi înainte de întrevederea cu FMI Ponta a fost rezervat în declaraţii. “Mesajul foarte clar pe care vreau să-l dau este de absolută stabilitate din punct de vedere financiar şi din punct de vedere guvernamental. Vreau să transmit un mesaj de absolută stabilitate. Delegaţia FMI, a Băncii Mondiale şi Comisiei Europene ar urma să-şi încheie vizita în data de 8 sau 9. Intenţia mea este ca, până atunci, deşi Guvernul sigur va fi votat în data de 7, să avem toate discuţiile necesare pentru ca pe 8, în prima şedinţă a noului guvern, să dezbatem şi să aprobăm scrisoarea de intenţie, în aşa fel încât delegaţia să plece deja cu scrisoarea care va fi supusă board-ului FMI probabil în luna iunie”, a spus Ponta, înainte de a intra în întâlnirea cu reprezentanţii organismelor financiare internaţionale. Întrebat de revenirea salariilor şi o eventuală majorare a pensiilor, Ponta a spus: “Cred că avem timp să facem multe lucruri bune, nu să facem minuni”.

Dintr-o dată în urma întâlnirii între premierul desemnat Victor Ponta cu delegaţia FMI nu s-a mai vorbit la conferinţa de presă de mărirea de salarii, de returnarea banilor pensionarilor, ci de faptul că nu se pot face minuni şi undeva prin 2013 se va îmbunătăţii calitatea vieţii, datorită „dezastruoasei” moşteniri a guvernului Boc. Premierul Ponta în buna manieră românească a revenit la „placa” cu greaua moştenire ca şi Boc în 2008 referitor la guvernul Tăriceanu. De fapt, întâlnirea lui Victor Ponta cu delegaţia FMI a dovedit încă o dată românilor că politica demogică a clasei politice din România continuă, că ce promite opoziţia poporului e o minciună şi că odată ajunsă la putere aceasta nu aplică ceea ce a promis. Mai mult, întâlnirea lui Victor Ponta cu delegaţia FMI dovedeşte că de fapt România nu are guvern legitim şi suveran, ci este numai un mandatar al marii finanţe internaţionale şi un executor al Băncii Mondiale şi a intereselor străine în ţara noastră. În realitate, după întâlnirea lui Ponta cu bancherii, cred că ultimul român s-a convins că guvernul României este de câţiva ani FMI, cu rezultatele dezastruoase izvorâte de aici: vezi cazul Argentinei din anul 2000. USL continuă aceeaşi politică a sistemului neo-comunist de la revoluţie, care a distrus economia şi a înrobit ţara intereselor marilor puteri economice, multinaţionalelor şi capitalului financiar transnaţional.

de Ionuţ Ţene | Napoca News

Sursa: Apologeticum 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php