Băsescu vrea aviz pentru Roşia Montană: Nu mai avem resurse pentru locuri de muncă

0 353

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că România nu mai are resurse pentru crearea de locuri de muncă decât dacă priveşte cu responsabilitate spre reluarea unor activităţi de minerit.

„În momentul de faţă, România nu mai are resurse de a crea locuri de muncă, decât dacă privim cu responsabilitate la reluarea activităţii de minerit. Datorită demagogiei si laşităţii demnitarilor români, investiţia de la Roşia Montană stă blocată din 1997, iar în perspectiva imediată se prefigurează procese extrem de costisitoare”, a declarat Băsescu.

„Aş ruga pe înalţii demnitari ai statului român, pe prea-cinstiţii ziarişti şi pe prea-cinstiţii patroni de presă să meargă la Roşia Poeni şi la Roşia Montană pentru că par a plânge de grija mediului. Eu i-aş invita să vadă ce e acum la Roşia Poeni şi la Roşia Montană ca nivel de poluare şi să constate acum dacă de pe urma exploatării de către stat a acestor resurse ceea ce avem acolo înseamnă protecţia mediului. Sigur sunt un susţinător al poziţiilor care vizează exploatarea resurselor cu maximă protejare a mediului. România nu are miliardele de euro de care ar fi nevoie pentru a importa tehnologiile necesare exploatării acestor resurse în condiţii în care să putem spune că mediul este protejat. De aceea, parteneriatul cu firme străine mi se pare singura soluţie”, a mai spus preşedintele.

TRAIAN BĂSESCU: Fără explotarea gazelor de şist rămânem dependenţi energetic

Băsescu a cerut noului ministru al Mediului şi Guvernului să analizeze rapid şi să decidă în legătură cu investiţiile de la Roşia Montană, Roşia Poieni şi gazele de şist.

„Ceea ce vă cer: dacă este fezabilă exploatarea de la Roşia Montană şi credeţi că prin creare de locuri de muncă facem un bine României, daţi rapid avize. Dacă nu, spuneţi nu investitorului pentru că fiecare zi în care întârziem şi plimbăm actele de la o instituţie la alta ne va costa enorm în viitorul proces”, a mai spus Băsescu.

Băsescu a mai cerut marți Guvernului ca, în cel mult două săptămâni, să revizuiască sistemul de redevențe ale zăcămintelor naturale.

”Personal cer Guvernului ca în maximum două săptămâni să revizuiască tot sistemul de redevențe pe care le avem pe zăcămintele naturale”, a spus Băsescu, la învestirea lui Attila Korodi ca ministru al Mediului.

Noul ministru al Mediului, Attila Korodi, a depus, marţi, jurământul de învestitură în funcţie, la Palatul Cotroceni, în faţa şefului statului, a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, a premierului şi a reprezentanţilor Guvernului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php