Comisia Europeană îşi recunoaşte greşelile în scandalul ACTA: Trebuia să comunicăm mai bine!

0 411

Pentru prima dată de la izbucnirea protestelor în mai multe state comunitare faţă de tratatul ACTA, Executivul Uniunii Europene vorbeşte deschis despre acord şi admite că a făcut greşeli, cea mai mai mare fiind că nu a dezbătut suficient problema cu publicul.
Comisia Europeană s-a declarat surprinsă de scara largă la care au avut loc protestele, recunoscând că a subestimat puterea reţelelor sociale de a mobiliza oamenii.

Maros Sefcovic, vicepreşedinte al Comisiei, a declarat că instituţia a fost prinsă pe picior greşit atunci când mii de protestatari s-au strâns în multe oraşe europene pentru a protesta faţă de adoptarea ACTA, transmite eurobserver.com.

„Care este puterea oamenilor – Am văzut-o recent, în ianurie şi în februarie când, în ciuda temperaturilor foarte scăzute, mii de oameni protestau în pieţe europene faţă de ACTA“, a spus oficialul CE.

Comisia s-a aflat deseori în bătaia puştii din cauza ACTA, luând parte la negocierile secrete care se purtau la nivel intarnaţional încă din 2008 pentru finalizarea tratatului.

Scandalul a izbucnit însă abia la începutul acestui an, când cele 22 de state membre au semnat documentul, la Tokio, şi au început să-l ratifice rând pe rând.

„Am văzut că absenţa noastră în media, în special în ceea ce priveşte acest subiect, a cauzat o mulţime de probleme“, a spus Sefcovic.

„Cred că aceasta este o lecţie, că toţi dintre noi trebuie să fim mult mai activi şi într-o stare mult mau comunicativă atunci când vine vorba de astfel de subiecte delicate“, a adăugat oficialul european.

Sursa: Yahoo Ştiri

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php