Protest spontan la Ministerul de Interne, față de carnagiul comis de Jandarmerie și BGS pe National Arena

0 595

Vineri, 2 martie 2o12, în jurul orei 21,oo,manifestanții din Piața Universității, studenți și tineri intelectuali, au pornit în mod spontan într-un marș de protest împotriva carnagiului comis de Jandarmeria română și de firma privată BGS pe stadionul National Arena, când 500 de angajați ai forțelor represive au călcat în picioare suporterii și spectatorii pașnici care s-au solidarizat cu un tânăr ce afișase un banner cu inscripția FRF=RMGC (aluzie la tentativa lui Mircea Sandu de a pune Federația Română de Fotbal la dispoziția propagandei Gold Corporation, în schimbul unor sume mari de bani). Cu acest prilej au fost bătuți cu sălbăticie și grav răniți numeroși spectatori, inclusiv batrâni, femei, adolescenți. Este notoriu cazul unui tânăr căruia jandarmii i-au spart dantura, ca și cazul celor spitalizați.

Protestatarii s-au deplasat prin centrul Bucureștiului până în fața MInisterului de Interne, adăpostit în clădirea de tristă amintire a fostului CC al PCR, locul de unde în 1989 Ceaușescu și-a luat zborul cu elicopterul din fața mulțimilor dezlănțuite.

Ei și-au exprimat indignarea împotriva modului abuziv, ilegal și brutal de intervenție al Jandarmeriei și al forței de represiune BGS, care au încălcat drepturi fundamentale ale omului, precum dreptul la liberă exprimare, dreptul la integritate fizica și psihică, dreptul la demnitate etc..

Vă oferim spre vizionare ceea ce nu au vrut televiziunile să știți.

De asemenea, redăm și mesajul unui spectator care a fost martor la măcel.

 

_____________________________

(…), imi cer scuze, dar nu „este toata lumea ok”…

Baiatul care a introdus bannerul cu Rosia, si care nu facea parte din galerie, am inteles ca a fost spitalizat pana azi la pranz..

Parca il vad cand ne-am dat mana, cu el si Florin, leaderul de galerie si am agreat cu totii ca afisam banner-ele pe care le avem si ca galeria va incerca sa ne protejeze (eu eram cu un grup de 8 pietari, si introdusesem cu greu bannerul cu „Niciodata nu vom fi colonie FMI”).

Ne-am pus pe pozitii in mijlocul galeriei, dupa cum am discutat, el a trecut prin fata noastra si a strigat impreuna cu noi „Toata lumea stie, ne conduce SIE” dupa care s-a dus cu 3 randuri de scaune mai jos si a afisat bannerul.. Dupa care s-au dezlantuit sub ochii nostrii niste atrocitati greu de descris…

Oameni batuti ca si cum erau doar niste animale agresive, oameni cazuti pe jos, calcati in picioare si loviti cu bocancii in fata si in cap, femei prinse la mijloc in bataia generala… Ce sa mai, o sa-mi ramana mult in amintire imaginile alea…

Florin, leaderul de galerie de la Dinamo, a primit lacrimogene direct in fata, si s-a ales cu cativa pumni in figura… Dupa ce s-au calmat ticalosii, m-am dus si am vorbit cu el, si m-a socat ca parea multumit ca n-a degenerat mai mult (se vedea clar ca el primise mult mai rau la viata lui…)

Multi din multime care au avut tupeul sa intoarca pumnii gorilelor de la bgs (cica stewarzi…, ce nume sclipitor pt niste giboni pusi pe cafteala) au fost tarati efectiv in partea de sus a peluzei, unde jandarmii le-au mai dat inca pe atat si i-au trimis si cu amenzi acasa…

In peluza am vazut oameni cu fetele in sange, pe langa cei care venisera deja la meci cu ochi vineti si maini in gips..

Dintre pietarii nostri, Mihai si Dorin au foat sifonati destul de serios… Cand Mihai s-a dus azi la IML sa-si scoata certificat medico-legal, l-au mintit cu nerusinare ca nu se poate, ca ranile pot proveni din orice cauza si ca nu i se poate emite… Prilej cu care am aflat de la mai multi suporteri ca cei de IML sunt intelesi cu Jandarmii, ca sa musamalizeze sistematic abuzurile gibonilor violenti….

Mi-au explicat colegii din galerie ca, in Romania, daca vrei sa bati oameni legal, te angajezi la jandarmerie sau la BGS, astia iti prezinta acest beneficiu chiar de la primele discutii informale… Parca mai compenseaza dezavantajele unei lefi de 12 milioane, si aia redusa cu 25%… Oricum, daca esti suparat pe guvern ca ti-a taiat leafa, te poti oricand descarca caftind protestari pasnici.. Si totul, la adapostul anonimitatii uniformelor, pentru care cica nu se gasesc bani de ecusoane de 8 ani….

Nu-i asa ca traim intr-o tara minunata?

Totusi, de remarcat in toata mizeria de la meci, SOLIDARITATEA galeriei, au format un scut un uman in fata gibonilor, si-au primit cu stoicism cafteala si au rezistat cat au putut, au dat totul pentru ca bannerul sa fie afisat cat mai mult timp… Pana cand au venit javrele de jandarmi cu lacrimogenele (alea despre care acum incearca sa minta opinia publica cum ca n-ar fi fost folosite…). Lacrimogenele au rupt in final scutul uman, si pe retragerea galeriei, gibonii de la BGS au inceput sa faca ce stiu ei mai bine, pe principiul „muschii mei minte nu are”…

Am simtit clar nevoia galeriei de a avea o voce, de a se exprima, si frustrarea lor ca n-au fost primiti cu bannere si portavoci (similara cu a noastra).

Cred ca, din pacate, de la noi li s-a tras, din clipa in care am incercat noi sa intram cu bannerele in mod transparent si, la cel cu mesajul „o dorinta sincera, Romania libera!”, al lui Vladut Paraschivoiu, am primit urmatorul feedback de la superviser-ul BGS „cu bannerele astea mergeti la miting, nu la meci”..

Dintr-o data, cu o ora inaintea inceperii meciului, toti sefii de galerie au fost sunati de bgs si li s-a spus ca s-a hotarat interzicerea oricaror bannere/portavoci… Ca si ei, am fost nevoiti sa ne ducem toate materialele la masina…(si a fost al naibii de frustrant)

Intr-o incercare oarecum disperata, am incercat schema care a mers cu greu la meciul Stelei, adica sa intram pe la presa, moment in care am fost directati catre intrarea VIP, unde dl maior Gogu se invartea abitir si impartea ordine in stanga si in dreapta (si la jandarmi si la bgs!!!). S-au prins de schema si ne-au invitat spre masina cu tehnica de lupta subversiva 🙂

Si, ca sa aveti un tablou complet, toate atrocitatile de la peluza s-au desfasurat sub ochii zeflemitori ai rechinilor de la tribuna oficiala, in frunte cu un mare ministru pdl-ist (din cate am auzit de la un ofiter din jandarmerie…). Cu ochii mei l-am vazut in zona oficiala pe Pinalti de exemplu (Gherghe Stefan pe numele lui de lepra politica – primarul sau presedintele  pdl din Piatra Neamt.. Probabil tocmai de aia a fost chemat Gogu, maiorul bucuclas filmat la sediul pdl…).

Deci, pe scurt, Romania este stat politienesc, si tottotul oferit ofranda lui Zeus…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php