Ungureanu – incompatibil cu funcţia de premier! Legea siguranţei naţionale încălcată flagrant!

0 464

În calitate de director şi salariat al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu a încălcat Legea siguranţei naţionale atunci când a acceptat să fie desemnat premier politic. Iar cel  care l-a desemnat pe şeful SIE candidat la fotoliul de premier, adică preşedintele Traian Băsescu, a acţionat, de asemenea, în afara legii.

Ce spune litera legii – Primul paragraf al Articolului 26 din Legea siguranţei naţionale (n.r. – Legea 51/1991) spune că: „Salariaţii organelor de informaţii şi ai celor cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale nu pot face parte din partide sau alte organizaţii cu caracter politic ori secret şi nu pot fi folosiţi în scopuri politice”.

La anunţarea Cabinetului, premierul desemnat Ungureanu a fost întrebat de jurnalişti dacă consideră că a încălcat legea siguranţei naţionale, având în vedere că a acceptat desemnarea în funcţia de premier în ciuda faptului că nu şi-a dat demisia din SIE. „Nu se încalcă legea. Când domnul Emil Boc a început demersurile pentru a deveni premier era încă primar al municipiului Cluj Napoca. Demisia mea din SIE este implicită dacă votul îb Parlament va fi pozitiv”, a declarat Ungureanu.

Într-o intervenţie telefonică avută la postul tv Antena3, Avocatul Poporului – prof. univ. dr. Gheorghe Iancu a declarat că din punctul său de vedere starea de incompatibilitate a lui Răzvan Mihai Ungureanu este cât se poate de clară şi că aceasta ar trebui rezolvată în cel mai scurt timp.

Sursa: Jurnalul Naţional

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php