Românii sunt făcuţi ţigani de un membru al Frontului Naţional din Franţa

0 768
Un membru al celui mai mare partid populist şi anti-imigraţionist din Franţa, Frontul Naţional, a postat pe blogul său mai multe caricaturi considerate de presa din hexagon ca fiind “rasiste”, printre acestea numărându-se şi una jignitoare pentru români. În desenul francezului apare un Moş Crăciun sărăcăcios, cu un cuţit la brâu şi un televizor sub braţ, care seamnănă cu un ţigan nebărbierit, dar care este numit “român”. Acesta ar fi “uşor de recunoscut” pentru că “intră pe uşă” şi pleacă “cu un televizor”, informează Le Parisien.

Caricatura poartă semnătura lui Stéphane Poncet, candidat din partea Frontului Naţional la alegerile legislative din Villeurbanne. Alături de imagine apare textul “Atenţie la Moş Crăciun venit din România. Uşor de recunoscut. Intru pe uşă şi plec cu televizorul”.

O altă caricatură prezintă o persoană de culoare, desenată cu nişte buze enorme, care explică: “Sunt prioritare locuinţele, locurile de muncă, ajutoarele sociale, este adevărat că în Franţa noi suntem de neatins şi chiar imposibil de expulzat atunci când comitem infracţiuni”, informează Antena 3.

Vicepreşedintele FN, Loius Aliot, a fost stânjenit de aceste caricaturi. Acesta a declarat pentru postul de radio Europe 1 că este “surprins deoarece unele lucruri sunt în mod evident nedemne”. “După ce voi pleca din studio, mă voi informa şi vom trage toate concluziile”, a spus oficialul.

Sursa: FrontPress.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php