Comandantul legionar Gheorghe Grecu evocat de camarazii săi din Senatul PPP

3 950

Membrii Senatului Partidului „Pentru Patrie” – „Totul pentru Ţară”, vechi legionari, trecuţi prin temniţele comuniste şi antonesciene, aduc un ultim omagiu camaradului lor, Gheorghe Grecu, membru în Mişcarea Legionară din 1928 şi purtător al gradului de comandant-legionar.

Caracter integru, de o delicateţe sufletească rar întâlnită, permanent plin de dragoste, dăruire şi credinţă nelimitată, Gheorghe Grecu a înnobilat câtuşi de puţin fiinţa fiecărui om cu care a intrat în contact.

Întreaga existenţă a acestui mare luptător, care se identifică cu însăşi firul istoriei Mişcării Legionare, a fost dedicată acţiunii de Educaţie a tineretului în spiritul valorilor creştine şi naţionale. Crearea Omului nou preconizat de Corneliu Codreanu a fost mobilul care l-a animat până în ultimile zile de viaţă.

Prin plecarea sa dintre noi, Mişcarea Legionară şi Partidul „Pentru Patrie” suferă o pierdere uriaşă. Cu toate acestea, îl simţim viu alături de noi, deoarece sufletul său s-a alăturat Legiunii din ceruri, alături de întemeietorii Mişcării împreună cu care şi-a petrecut tinereţea.

Cu ocazia tristului eveniment al despărţirii de fratele nostru, Senatul Partidului „Pentru Patrie” hotărăşte înfiinţarea la sediul central al organizaţiei a Fondului documentar Gheorghe Grecu, ce va cuprinde manuscrise, documente, înregistrări video şi audio referitoare la existenţa şi lupta acestui patriarh al Legiunii.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Biroul permanent al Senatului Partidului „Pentru Patrie”

Preşedinte, Dumitru Comşa

Vicepreşedinte, Constantin Iulian

3 Comments
  1. Sorin ANDREI says

    Dumnezeu sa-l ierte pe Comandantul Legionar Gheorghe GRECU, iar dumneavoastra, initiatorilor organizarii acelui Fond documentar, felicitari si numai felicitari.
    Tinand cont de dezinformarea crasa l-a care a fost, si este in continuare, supus acest popor fata de calitatea legionarilor, orice demers de acest gen este mai mult decat necesar. Poate prin astfel de initiative se vor mai lamuri, chiar si doar cativa romani, de caracterul real al legionarului, in comparatie cu cel prezentat de Sergiu Nicolaescu in filmele dupa care ei au invatat istorie!!!
    Cu multa stima, Sorin ANDREI.

  2. Dan says

    Dumnezeu să-l odihnească în rând cu sfinții săi.

    In Memoriam – Gheorghe Grecu

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EkdyoXhCvDg#!

  3. Mihaela B. says

    Ramas bun, nene Gheorghe!

    Ramas bun, de-acum, fratan de cruce.
    Vei porni spre tara ta de lut.
    Eu prin sabiile zarii mă voi duce,
    Vanturi mari să-mi iasa la rascruce,
    să-mi dea apa lor amara de baut.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php