La Târgul Neamţ, protestele sunt conduse de naţionalişti. Doru Gafencu în fruntea protestatarilor.

3 860

Protestele împotriva politicii antinaţionale promovate de guvernarea Băsescu sunt conduse la Târgul Neamţ de tinerii naţionalişti.

În videoclipurile postate pe Youtube, în fruntea protestatarilor apare Doru Gafencu, tânărul lider al formaţiunii de orientare legionară Partidul „Pentru Patrie”, om care a fost supus persecuţiilor pentru credinţa sa politică în anii 2002-2004.

Protestele s-au desfăşurat în mod paşnic şi civilizat, începînd să trezească şi acest orăşel adormit şi îmbătrânit prin plecarea masivă a tineretului din zonă în străinătate, din lipsa perspectivelor de trai cauzate de căderea structurilor economice locale în ultimii 20 de ani.

De altfel, mesajul transmis de unul din tinerii protestatari nemţeni intervievat este tocmai acesta. Cei prezenţi au scandat, printre altele: „Vrem să muncim în ţară, / Nu ne daţi afară!”

FD

3 Comments
 1. Stefana Bianu says

  Stimati aparatori ai demnitatii nationale,

  Este extrem de importanta activitatea dvstra, cu o remarca personala, care sper sa fie un indemn la reflectie.

  Faptul ca vorbiti despre „orientare legionara” este contralucrativ!

  Din cate a demonstrat istoria vrajba intre oameni de diferite religii, diferite origini, si diferite apartenente nu a dat nastere decat la razboie, crime, abuzuri, excese, de care se folosesc cei ce nu au nimic de a face cu demnitatea nationala!

  Nu au fost desigur toti legionarii criminali cum s-a spus/se spune, asa cum nu toti comunistii au fost criminali!

  Cei care insa au fost criminali au fost si intr-o parte si alta!

  Se poate apara demintatea nationala insa, fara a da vina pe cei cu origini straine, asa cum fac francezii care sunt nationalisti in majoritate dar nu extremisti!

  Noi ca popor trebuie sa ne reamintim despre Patrimoniul nostru de traditii milenare si sa ne salvam demnitatea, recunscand ca avem si am avut, ca orice alt popor, tradatori si vanduti!

 2. Alex says

  Stimata d-na Bianu,aveti , desigur din cauza propagandei negative perpetuate in 50 de ani de comunism sin cei 20 de ani de democratie, o perceptie deformata despre legionarism si va inteleg. Va recomand spre lecturare, cartile „Menirea nationalismului” si „Doctrina legionara” ale lui Horia Sima, in care acesta expune viziunea Miscarii Legionare. Sunt convins ca veti capata o alta optica asupra Miscarii Legionare si idealurilor sale de dreptate si dragoste, idealuri perene ale intregii umanitati.

 3. Alex says

  As dori sa imi precizati domnule Bianu , cam cate crime au comis legionarii si daca puteti face distinctia dintre un legionar cu un fascist sau nazist,

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php