RIA Novosti: Șevciuc este împotriva transformării forțelor pacificatoare

1 443

În cadrul unei reuniuni cu administrația forțelor pacificatoare din zona de securitate de pe Nistru cu noul lider de la Tiraspol, Evghenii Șevciuc a declarat că este împotriva transformării misiunii pacificatoare din zona de securitate, transmite serviciul de presă al președintelui autoproclamatei republici nistrene, citat de RIA Novosti.

“Considerăm că operaţiunea de menţinere a păcii este una eficientă şi ne pronunțăm pentru consolidarea formatului actual al forţelor de pacificare. Acesta a demonstrat viabilitatea timp de mai mulţi ani, iar orice provocare din partea moldovenească sau din partea altor parteneri le considerăm nefondate.”

Noul lider al autoproclamatei republici nistrene a ținut să precizeze că administrația de la Tiraspol va ține cont în acțiunile sale de documentele semnate anterior de părțile implicate în soluționarea conflictului, iar batalionul de pacificare își va continua serviciul militar în regiune.

Trupele comune pacificatoare au următoarea componență: 402 militari ruși, 492  militari transnistreni, 355 militari modloveni și 10 observatori militari din partea Ucrainei.

Sursa:  www.infoprut.ro

Autor: Angela Grămadă

1 Comment
  1. Valentin - Corneliu Clejan says

    Foarte bine ! O să aibă motive să le iasă pe nas !

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php