Abuzul împotriva legionarilor din Argeş continuă să facă valuri în presă. „Emanuel Codausi i-a pus cruce şefului Poliţiei din Argeş”

7 1.154

Emanuel Codausi i-a pus cruce sefului politiei argesene

O cruce maramureseana a bagat dracii in Politie

Saptamana trecuta a fost una plina de peripetii pentru presedintele Partidului Pentru Patrie, Filiala Arges, Emanuel Codausi. Un banner cu insemnele partidului pe care il reprezinta, in speta o cruce maramureseana, a fost confiscat de catre Politie pe motiv ca ar fi de sorginte fascista. Potrivit lui Codausi, crucea crestina maramureseana nu a fost interzisa, nefiind condamnata la Tribunalul de la Nürenberg, intrucat miscarea legionara nu a fost nici fascista, nici nazista. Numai ca politistii au tinut-o pe-a lor, pricopsindu-l cu un dosar penal pe simpatizantul care a indraznit sa puna crucea la vedere. Partea si mai interesanta abia de acum inainte urmeaza: Codausi a ajuns in audienta, alaturi de Ovidiu Chiru, vicepresedintele partidului, la prefect si subprefect, si apoi la seful Politiei argesene, Dan Nicolae, pe care l-a ironizat in toata splendoarea prin intermediul unei note de protest ce ne-a parvenit pe adresa redactiei. Dar s-o luam cu inceputul!

Episodul 1 – Politistii din Babana si miscarea legionara    

„In dupa-amiaza zilei de 06.12.2011, seful de post din comuna Albota, impreuna cu alt lucrator din aceeasi sectie de politie, s-au prezentat la sediul firmei lui Marinita Constantin (simpatizant al Partidului nostru) ce se afla pe raza comunei Babana (politiile celor doua comune fiind comasate), obligandu-l sa dea jos un banner verde pe care se afla inscriptionat <Legiunea Arhanghelul Mihail> cu simbolul crucii crestine maramuresene. Acesti politisti au afirmat ca insemnele sunt fasciste si l-au chemat pe Marinita Constantin la politia Albota pentru a fi interogat. (…) Foarte Dovedind lipsa de informare si de interes pentru cultura, politistii nu au aflat ca semnul crucii maramuresene este un insemn crestin care este expus chiar in centrul Bucurestiului. Mai departe, actionand fara niciun temei legal, ci chiar incalcand in mod flagrant libertatea de opinie pe domeniu privat, l-au silit pe Marinita Constantin sa dea jos banner-ul si i l-au confiscat. Necunoasterea istoriei Romaniei, corelata cu dezinteresul pentru cultura romaneasca, fac sa puna un semn mare de intrebare asupra compatibilitatii acestor politisti cu postul pe care il ocupa.” povesteste presedintele Partidului Pentru Patrie, Emanuel Codausi, adaugand ca urmeaza sa ceara atat
Inspectoratului Judetean de Politie Arges, cat si Ministerului de Interne, demiterea politistilor in cauza.

Episodul II – Dan Nicolae a pus-o de oaie

La Inspectoratului Judetean de Politie, insa, Codausi nu a gasit sprijinul pe care il astepta, desi a fost trimis acolo cu recomandare de la prefect si subprefect. Din contra, a dat peste un sef care habar n-are de legislatie, daca cele povestite de liderul Partidului Pentru Patrie stau intr-adevar asa. Si iata ce spune acesta: „Am fost primiti de seful Politiei Judetene, dl Dan Nicolae, dupa ce am trecut cu bine de filtrele de la intrare. Am participat la aceasta intrevedere impreuna cu dl vicepresedinte al Partidului Pentru Patrie Arges, dl Ovidiu Chiru. Prima reactie a Domniei Sale a fost sa ma intrebe pe mine in ce calitate depun eu aceasta plangere penala, intrucat n-am nicio treaba cu violarea proprietatii private, intrucat apartine unei terte persoane, care nu semneaza plangerea. I-am explicat ca am dreptul ca cetatean sa depun o petitie, sau plangere impotriva oricarei persoane cand ma simt pagubit. La aceasta, Domnia Sa a tinut sa-mi atraga atentia ca nu sunt parte in aceasta situatie. I-am replicat ca sunt parte, ca Presedinte al Partidului Pentru Patrie, Filiala Arges, intrucat banner-ul confiscat este proprietatea filialei partidului, iar la locatia din Babana era doar afisat. Replica sefului IPJ Arges m-a lasat pentru cateva secunde fara cuvinte, intrucat continea o eroare juridica grava: <Daca ati dat banner-ul sau un obiect prin incredintare altei persoane, nu mai sunteti proprietar>. Intrucat mi s-a repetat aceasta fraza, n-am mai rezistat si l-am intrebat direct daca nu cumva pe fruntea mea scrie <prost>. Mirat, m-a intrebat daca eu pretind ca mi-a spus dansul asa ceva. Bine-nteles ca nu. Atunci am fost nevoit sa-i explic faptul ca a fi proprietar este o calitate permanenta, iar a incredinta cuiva un lucru, in speta banner-ul, este doar o dare in posesie temporara. Vazand ca a dat-o in bara cu termenii juridici de proprietate si posesie, mi-a spus pe o voce grava ca in cazul de fata exista un dosar penal impotriva d-lui Marinita Constantin. (Mai, sa fie! De pe 06.12.2011 ora 18.00, panp pe 07.12.2011 ora 12, deja era intocmit si dosar penal!). Am cerut imediat ca plangerea penala sa-mi fie inregistrata si sa mi se dea o solutie. Cererea a fost satisfacuta. Dl sef al IPJ Arges n-a pierdut insa ocazia sa-mi spuna, totusi, ca sigur procurorul imi va respinge cererea.” incheie Codausi, intrebandu-se daca nu cumva dosarele de la Politie pleaca direct cu NUP-ul pe ele. Oricum, glumeste liderul Partidului Pentru Patrie (sau nu glumeste…), este posibil ca lui Dan Nicolae sa i se traga fix de la o cruce. Una maramureseana!

Ana Jianu, 16-12-2011
7 Comments
 1. dan ciprian says

  Fiti tari ,dragii mei camarazi.Prahova va sustine si si va inconjoara cu dragostea lor.
  Traiasca Legiunea si Capitanul!

 2. Robert says

  O groaza de retardati in functii publice.

  1. Legionaru' says

   E plina tara de rahati, si din pacate nu numai in politie !

 3. Legionaru' says

  Si la Ratesti / Arges legionarii asteapta sa ridice bannere cu Legiunea „Arhanghelul Mihai” ! TRAIASCA ROMANIA LIBERA DE ANTIROMANI ! BLESTEMATI SA FIE TOTI ANALFABETII AFLATI IN FUNCTII PUBLICE !

  1. Legionaru' says

   SA RIDICAM IN NOAPTEA DE AN NOU UN IMN IN SUFLETELE NOATRE TUTUROR ROMANILOR CARE S-AU JERTFIT PENTRU O TARA LIBERA DE COMUNISTI, JIDANI, ANTIROMANI, INCULTI SI JEFUITORI DE ORICE ETNIE SAU NATIONALITATE , TUTUROR EROILOR CARE SI-AU DAT VIATA PENTRU TARA, SI-AU DAT „TOTUL PENTRU TARA”, INCLUSIV SACRIFICATILOR IN ZILELE REVOLUTIEI SI A LOVITURII DE STAT DIN DECEMBRIE 1989 ! INALTATI O CUPA DE SAMPANIE SI PENTRU EI !
   NU II VOM UITA NICIODATA !

 4. Legionaru' says

  CODAUSI NU UITA : POPORUL ROMAN ARE O LIMITA A RABDARII, IAR LUPTA TA, A TUTUROR CELOR CARE IATA, S-AU TREZIT DIN SOMN, ASA CUM NE SPUNE IMNUL NOSTRU NATIONAL, NU ESTE ZADARNICA ! POLITIA ROMANA NU ESTE REPREZENTATA DE IDIOTII DIN ARGES, CARE SUNT DOAR MURITORI CEVA MULT MAI PUTIN CITITI. INSA CEEA CE AU PIERDUT IN SCOALA, VOR AVEA TIMP SA INVETE DE AMU INCOLO ! LA MULTI ANU, DRAGI CAMARAZI ! TRAIASCA LEGIUNEA, CAPITANUL, ROMANIA !

 5. legionar says

  sunt alaturi de voi

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php