Iliescu numit de revoluţionari “criminal”. PSD părăseşte sala Parlamentului. Păi să părăsească ţara!

0 933

Reprezentantul Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş, a afirmat, marţi, în şedinţa solemnă dedicată Revoluţiei din 1989, că fostul preşedinte Ion Iliescu este “un criminal notoriu”, fapt care a determinat ieşirea din sală, în semn de protest, a parlamentarilor PSD. Alături de Sergiu Nicolaescu şi Petre “Neulander” Roman, liderul revoluţionarilor l-a nominalizat pe Ion Iliescu printre cei care “au beneficiat de crima de după 22 Decembrie şi au instalat la putere FSN”.

Ce-i drept, m-a suprins decizia neinspirată a parlamentarilor PSD de a părăsi sala, un gest de susţinere la adresa preşedintelui onorific al PSD. “Vine unul ca Mărieş ca să strice această şedinţă solemnă”, a afirmat liderul grupului PSD, Mircea Duşa, în timp ce părăsea sala. Cât de comică a putut să fie situaţia? Mă întreb de ce nu au ieşit din sală, în semn de protest şi parlamentarii PNL, dacă tot au format cu socialiştii lui Iliescu Uniunea Social Liberală?

Întrebarea mea nu este una de natură politică. Este pur şi simplu una de bun simţ, la 22 de ani de la Revoluţia din 1989, transformată într-o sângeroasă lovitură de stat de agenţii KGB Ion Iliescu, Silviu Brucan, Petre Roman şi generalul Militaru. Dacă nici acum aceste lucruri nu sunt lămurite şi băgate la tărtăcuţă de români, fie ei oameni simpli sau politicieni, ne facem de râs ca popor şi ca oameni şi ne merităm soarta pe care o tot deplângem ca nişte muieri. Dacă în anul 2011, la câteva zile de la moartea liderului anticomunist Vaclav Havel, parlamentarii PSD ies din sală la discursul unui revoluţionar, adică un reprezentant al celor care au ieşit în strada în decembrie 1989 pentru libertatea tuturor, este clar că PSD-ul nu merită decât un şut istoric în fund. Fie el şi “opoziţia” din timpul tiranicului regim Băsescian şi al austerului regim Boc, un lucru pur întâmplător. Să te găseşti în opoziţie într-o perioadă când opoziţia e mai bună ca puterea, oricare ar fi opoziţia, este doar şansă şi PSD nu are niciun merit în iminenta victorie la alegerile de anul viitor. Gestul de susţinerea a unui decrepit fost preşedinte de ţară, criminal, uzurpartor şi membru al unei agenturi de informaţii străine, este un “faux pas” care costă în continuare PSD-ul.

Liderul tânăr al PSD, Victor Ponta, care tocmai s-a scăpat de fostul preşedinte al partidului, Mircea Geoană, prin nişte metode demne de lupta dintre bolşevici şi menşevici, este doar un brav continuator al politicii KGB-iste a lui Iliescu. Păcat, pentru că în contextul actual PSD se putea reinventa într-un partid social cu o programă apropriată de mase şi cu un discurs anti-capitalist, că tot e la modă. Dar săracii s-au pierdut undeva în negura istoriei, undeva între prima şi a doua mineriadă. Probabil nu au avut sfătuitori buni, “Grupul de la Cluj” al PSD fiind prea preocupat să lanseze studiouri regionaliste de televiziune în culorile Ungariei.

Este totuşi trist în lume, foarte trist. Că în România am avut şansa să avem o opoziţie cât de cât onorabilă, dar ne-am trezit cu o ştruţo-cămilă comunisto-liberală, graţie partenerilor de restaurant ai Elenei Udrea, Crin şi Victor. Că până la urmă şi această opoziţie face tot jocul lui Băsescu, care poate fi şi el la 7% popularitate, tot are doi proşti şi mai mari ca el să îi facă jocurile. Unde s-au dus parlamentarii PSD la ieşirea din sala Parlamentului, la curve sau să vandalizeze monumentele Revoluţiei din Capitală, pentru a-şi arăta dragostea neţărmuită faţă de Ion Iliescu?

De George Bara – sursa:  NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php