Băsescu a vândut România birocraţilor de la Bruxelles

0 473

Statele Unite ale Europei, visul politic al preşedintelui Traian Băsescu, este un proiect care se apropie tot mai mult de realizare, în detrimentul suveranităţii statelor naţionale. Preşedintele a declarat duminică la Cotroceni că şi-a asumat informarea Comisiei Europene în legătură cu faptul că România va adera la acordul interguvernamental stabilit la Bruxelles, privind salvarea zonei euro printr-un control strict al bugetelor naţionale de către birocraţii de la Bruxelles.

“Eu mi-am asumat informarea Comisiei că România va adera la acest acord. Dacă Parlamentul hotărăşte altceva, e problema lui”, a declarat Băsescu în cadrul conferinţei de presă. Şeful statului a spus totodată că va susţine includerea în Consituţie a prevederilor acordului interguvernamental până la sfârşitul anului 2012, ştirbind astfel chiar primul articol, care specifică faptul că “România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”.

Întrebat cum îi va afecta pe români faptul că România şi-a luat angajamentul de a adera la acordul de uniune fiscală, care impune o disciplină bugetară drastică, Băsescu a răspuns: “Cred că nu îi va afecta în niciun fel. Nici în minus, nici în plus. Dar îi va garanta fiecărui român că va trăi într-o Uniune Europeană sănătoasă financiar, care nu va mai trece prin astfel de crize. (…) Cred că este bine pentru români să ştie că România face parte din acest acord”.

“Aderarea noastră la acest acord este in interesul României. Nu s-a obţinut uşor. Se viza doar un acord pentru statele din zona euro, am fost cel mai preocupat din zona non-euro ca şi România să aibă acces acolo“, a mai spus Băsecu care şi-a încheiat conferinţa de presă cu cuvintele “Asta e, Europa Unită…”.

Consiliul European a stabilit că regulile noii guvernanţe fiscale vor fi introduse în sistemele legislative naţionale ale statelor membre, la nivel de Constituţie sau echivalent, transmite Medifafx. Reglementările vor include un mecanism automat de corecţie care se va declanşa în cazul unei devieri. Fiecare stat membru va elabora propriul mecanism de corecţie, în baza principiilor indicate de Comisia Europeană. Curtea Europeană de Justiţie va avea jurisdicţia să verifice transpunerea acestor reglementări la nivel naţional.

Sursa: FrontPress.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php