Abuz politic al Poliţiei împotriva naţionaliştilor în Argeş! Plângere penală depusă de şeful judeţean al Partidului „Pentru Patrie”.

7 1.395

Autor: Florin DOBRESCU, Buciumul.ro,

buciumul@yahoo.com, 0722749249

Un incredibil abuz al poliţiştilor a avut loc ieri. 6.12.2011, în comuna Albota din judeţul Argeş.

Şeful de post din comuna Albota, împreună cu un lucrător al aceleiaşi secţii de Poliţie, au descins în comuna Babana, solicitînd domnului Mariniţă Constantin, simpatizant al Partidului „Pentru Patrie”, să dea jos un banner verde pe care era inscripţionat „Legiunea Arhanghelul Mihail” şi însemnul crucii celtice (maramureşene), simbol creştin existent inclusiv în centrul capitalei, respectiv troiţa de la Piaţa Romană.

Poliţiştii au argumentat că sunt simboluri fasciste, în ciuda faptului că Mişcarea Legionară nu se regăseşte în lista organizaţiilor fasciste condamnate de Tribunalul de la Nurnberg, fapt întărit şi de colaborarea dintre forţele militare NATO şi legionari, după 1949.

La refuzul dlui Mariniţă de a da jos bannerul, poliţiştii au procedat la confiscarea acestuia. Proprietarul a fost chemat la secţie, unde s-au exercitat asupra sa presiuni pentru a da declaraţii.

Episodul comic al acestui abuz l-a constituit momentul în care poliţiştii au început să-i prezinte domnului Mariniţă citate din diferite lucrări comuniste, din care reieşea că „legionarii au fost nişte elemente rele care au luptat împotriva comunismului”!

Dincolo de asta, abuzul poliţienesc din Argeş reprezintă reflexul un ei mentalităţi care ar fi trebuit să moară odată cu evenimentele din decembrie 1989, mentalitate de extracţie totalitară, ce ne duce cu gândul la Miliţia anilor de tristă amintire ai comunismului.

Şeful organizaţiei Argeş a Partidului „Pentru Patrie”, dl Emanuel Codausi, a depus în această dimineaţă plângere penală împotriva celor doi poliţişti cu maniere şi cultură de miliţieni, şi aşteaptă luarea unor măsuri adecvate din partea organelor superioare de Poliţie, pentru restabilirea legalităţii şi ordinii de drept în cazul Babana.

Textul integral al plângerii este redat mai jos.

_________________________________

Partidul Pentru Patrie, Filiala jud. Arges, 117045 Bascov, str. Serelor 2A

Presedinte, prof.Emanuel Codausi   0745 969382

Vicepresedinte, ec. Ovidiu Chiru     0735 851541

Catre

Inspectoratul de Politie Judetean Arges

Domnului Comandant

Prin prezenta formulam

PLANGERE PENALA,

impotriva sefului de post si a ajutorului sau din comuna Albota Arges pentru urmatoarele motive:

IN FAPT:

In dupa-amiaza zilei de 06.12.2011 seful de post din comuna Albota /Arges, impreuna cu alt lucrator din aceeasi sectie de politie, s-au prezentat la sediul firmei d-lui Marinita Constantin (simpatizant al Partidului nostru) ce se afla pe raza comunei Babana (politiile celor doua comune fiind comasate) , obligandu-l sa dea jos un banner verde afisat pe domeniu privat, pe care se afla inscriptionat “Legiunea Arhanghelul Mihail”  cu simbolul crucii crestine maramuresene.

Acesti politisti, au afirmat ca aceste insemne sunt fasciste si l-au chemat pe numitul Marinita Constantin la politia Albota pentru a fi interogat, facand presiuni asupra acestei persoanae sa dea declaratie.

Aceasta actiune a polistilor incalca flagrant drepturile cetatenesti prin urmatoarele fapte penale:

 1. incalcarea dreptului de proprietate privata
 2. abuz in serviciu (nu au prezentat mandate de perchezitie, sau dispozitie judecatoreasca)
 3. incalcarea dreptului la opinie libera.
 4. ingradirea libertatii politice

Foarte grav este faptul ca ajuns la politie, acestia au inceput sa-i prezinte d-lui Marinita Constantin citate in care ii tineau o lectie de stalinism, cum ca legionarii au fost niste elemente rele care au luptat impotriva comunismului. Mari asemanari cu romanul lui Marin Preda “Cel mai iubit dintre pamanteni” !!

La fel de grav este si faptul ca dovedind lipsa de informare si de interes pentru cultura, politistii nu au aflat ca semnul crucii maramuresene este un insemn crestin care este expus chiar in centrul Bucurestiului. Mai departe, actionand fara niciun temei legal, ci chiar incalcand in mod flagrant libertatea de opinie pe domeniu privat l-au silit pe d-l Marinita Constantin sa dea jos banner-ul si au procedat la confiscarea in baza unui proces-verbal al unui bun in proprietate. Procesul-verbal in sine nu da dreptul la confiscare fara temei legal si ordin judecatoresc.

Necunoasterea istoriei Romaniei, corelata cu dezinteresul pentru cultura romaneasca, fac sa puna un semn mare de intrebare asupra compatibilitatii acestor politisti cu postul pe care il ocupa.

Cu siguranata, in acest timp in care salariile lor sunt platite din bani publici din buzunarele noastre, acestia isi permit in necunostinta de cauza (ceea ce nu este scuzabil) sa faca ordine politica, acolo unde nu isi au atributiile.

Cerem  Inspectoratului Judetean de Politie Arges, demiterea acestor politisti si deschiderea unei anchete penale

 1. pentru motivele enumerate mai sus
 2. pentru a se afla unde sunt radacinile acestei actiuni ilegale si pedepsirea celor vinovati

IN DREPT

Ne intemeiem prezenta plangere penala in baza drepturilor cetatenesti prevazute in Constitutia Romaniei.

De asemenea solicitam cercetarea tuturor faptelor penale ce decurg din actiunea descrisa si savarsita de politistii din comuna Albota/Arges.

Pentru conformitate,

Emanuel Codausi

Presedintele Organizatiei Judetene a Partidului Pentru Patrie

Bascov, 06.12.2011

7 Comments
 1. cornelius says

  Felicitari Maestre. Asa ar trebui procedat in toate cazurile de abuz. Statul trebuie sa-si respecte propria constitutie si sa ofere un climat legislativ de protectie a valorilor umane, si nu de suprimare a acestora in spatiul privat al cetateanului.
  Oricat ar suna de ciudat, cred ca numai prin astfel de actiuni, si cu precadere pe actiunile in instanta, se creaza pentru noi, posibilitatea de a reabilita Miscarea, pe toate planurile. Numai astfel le vom inchide gura. Prin istorie si memorialistica s-a dovedit ca reusim sa restabilim adevarul doar la oamenii de rand si de buna credinta, insa nu si la politrucii statului. Acestia nu vor sa afle adevarul, si daca totusi acesta razbate, refuza sa-l accepte. De aceea sentintele judecatoresti sunt o binefacere pentru noi, si de necontestat pentru un stat de drept. Doamne ajuta-ne si ne miluieste.

 2. Dan Andreescu says

  Persecuțiile au grăbit răspândirea creștinismului la fel abuzurile săvârșite asupra membrilor și simpatizanților Mișcări Legionare va face ca numărul lor sa crească.
  ………………………………………………………
  Numele nostru şi acela de legionar nu sunt tolerate în ziare decât pentru a fi insultate. Curge asupra noastră ploaie de mișelii în aplauzele dușmanilor și în speranţele lor că vom pieri. Dar aceşti cavaleri ai laşităţii, ca și stăpânii lor, se vor convinge, de altfel, în curând, că toate atacurile în care şi-au acumulat nădejdile de nimicire a mişcării legionare, toate frământările şi toate sforţările disperate, rămân încercări zadarnice.
  Legionarii nu mor.
  Drepți, nemișcați, neînvinși şi nemuritori, privesc pururea biruitori la toate zvârcolirile urii neputincioase.

  „Pentru legionari”
  de Corneliu Zelea Codreanu

 3. dan ciprian says

  Daca nu se vor lua masuri contra acelor militieni,va propun sa pichetam sediul M.A.I. pentru a lua pozitie.Sa nu ne mai lasam calcati in picioare!
  Traiasca Legiunea si Capitanul! Doamne ajuta!

 4. Alex says

  ce om cu mintea intreaga mai poate afirma acum ca anticomunismul e desuet? comunismul nu murit numai o tira a atipit. E vremea ca Garda de Fier sa faca din nou curatenie! Doamne ajuta! TLC!

 5. RUPA VILI says

  Am fost batut de politist de mi s-au rupt dintii din gura,am fost legat in lanturi si la maini si la picioare si o bara de fier legata de lanturi,timp de 81 de zile,colegi de celula ma stergeau la fund,cand mergeam la wc,nu am avut voie sa ma spal pe corpul meu,eram plin de pureci si bube,am demonstrat asta la CEDO,si acum cand am depus reclamatie impotriva lor mi sa respins ,pe motiv ca s-au prescris faptele,si nu are ce sa le faca a spus judecatoarea,eu am depus cerere la CEDO in termenul legal,guvernul a fost instintat,trebuia sa suspende prescrierea pana la decizia CEDO,dar vad ca nu se tine cont nici de hotararea de la CEDO,am depus reclamatii impotriva lor si sa dat NUP,si m-au amenintat ca ma impusca.Ce sa mai fac?

  Justitiarul de Hunedoara

  http://www.youtube.com/watch?v=RiJ0YqLFCio&feature=share

  ASTAZI AVEM LA GAZETA DE PERETE PE CEI MAI PERICULOSI INFRACTORI AI SOCIETATII

  Acesti magistrati sunt urmatorii INFRACTORI PERICULOSI AI SOCIETATII DIN HUNEDOARA SI DEVA, DEVENIND INTERLOPI CU LEGITIMATIE DE LA STAT

  1,JUDECATOR BULIGAN MIHAELA
  2.JUDECATOR GHERMAN CALIN
  3.JUDECATOR BOROSESCU MARIA.
  4.JUDECATOR GHILEA RODICA
  5.ZDRENGHEA ELENA
  6.PROCUROR HERBAN DOREL
  7.PROCUROR BACEANU IOVITA
  8.JUDECATOR DANA GHITOAICA -C.ALBA

  Acesti politisti sunt urmatorii INFRACTORI PERICULOSI AI SOCIETATII DIN HUNEDOARA SI DEVA DEVENIIND INTERLOPI CU LEGITIMATIE DE LA STAT

  8.COLONEL CLONDA VASILE
  9.COLONEL COZMA DORU
  10.COLONEL ROSCA
  11.COLONEL FILER ADRIAN
  12.CAPITAN ENESCU.
  13.CAPITAN CERNAT
  14.CAPITAN BUTUNOIU
  15.KISS DANIEL
  16.ENACHE ADRIAN
  17.AGENT SUR LAURENTIU

  tel.0721758747 vili rupa din hunedoara

 6. Radu Barb says

  Din respect salut actiunea dumneavoastra, insa cu o floare nu se face primavara! Atata timp cat in Politia Romana sunt lucratori care n-au putut sa treaca examenul de bacalaureat, aveti pretentii ca acestia sa cunoasca episoade mai putin cunoscute ale Istoriei Romaniei, cu regim interzis pana acum 20-si de ani… Este bine ca elementele incompatibile cu functiile in care sunt sa treaca acolo unde le este locul… daca vor porc sa-si creasca, daca vor o palinca sa-si culeaga prune, un sac de cartofi… sa-si semene si sa-i sape… nu sa stea pe la colturi de drum ascunsi prin boscheti si sa-l pandeasca pe taranul ala istovit care vine cu tractorul din camp si nu-i functioneaza un stop, sau ca-i pute in cabina a tuica… ca drept rasplata ca inchide ochii stim cu totii ce se intampla, nu? Ca si PARTID trebuie sa faceti de asa maniera incat sa nasteti legi care sa functioneze… ati dat in judecata doi semianalfabeti din politie…ok!… dar abuzuri sunt in fiecare zi peste tot (poate acuma mai putin cu unul!) Pe alte cai trebuie facut ceva! Ce facem(?), dam in judecata fiecare politist care face abuz(?) … se duce dracului tot PIB-ul tarii pe judecati in primele trei luni! Mai degraba initiati o LEGE de care sa tremure si pruncu-n mama numai cand o pomenesti! Altfel nu iasa tara asta din mocirla!
  Cu admiratie, Radu Barb {http://www.facebook.com/profile.php?id=100001571670852&ref=tn_tnmn}

 7. Sektor says

  daca aia citesc din carti comuniste ca niste militieni, inseamna ca statul e militienesc?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php