Marș memorial la Târgul Neamţ – Ziua Vânătorilor de Munte

0 430

În data de 3 Noiembrie 2011, la Târgu Neamț s-a desfășurat un marș memorial până la Monumentul Vânătorilor de Munte.

Evenimentul se desfășoară anual, de Ziua Vânătorilor de Munte, în cadrul unor festivități la nivelul orașului Târgu Neamț. Semnificația monumentul-mausoleu al vânătorilor de munte de la Târgu Neamț, constă în faptul că, aici, în iarna anului 1916 și primăvara anului 1917, pe povârnișurile Culmii Plesului, s-au instruit primii vânători de munte, mulți dintre ostașii acestui batalion fiind localnici. În zorii zilei de 27 iunie 1917, primul batalion de vânãtori de munte sub comanda maiorului Virgil Bãdulescu a intrat în luptã, surprinzând si îngrozind dusmanul cu victoriile sale. De asemenea, mausoleul este “inchinat eroilor care au infruntat urgia focului dusman si au inscris pagini de glorie si jertfe in istoria Razboiului de reintregire a Neamului”.
La eveniment au participat tinerii naționaliști, ce au purtat drapelul pe brațe și au depus o coroana din partea Partidului „Pentru Patrie” în cinstea eroilor neamului.

pentrupatrie.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php