Atac la Democraţie! PDL a încercat să treacă tacit legea SRI!

1 541

Legea care oferă ofiţerilor SRI dreptul de a efectua acte de cercetare penală a provocat ieri controverse în Camera Deputaţilor.

Cu numeroase absenţe în grupul PDL şi fără sprijinul UDMR, preşedintele de şedinţă, democrat-liberalul Ioan Oltean, a încercat să scoată legea de pe ordinea de zi. În  acest fel, proiectul ar fi trecut  prin Camera Deputaţilor prin aprobare tacită, termenul expirând astăzi.

Spiritele s-au încins pentru că Oltean a amânat dezbaterea pe motiv că la lucrările Camerei nu a fost prezent iniţiatorul proiectului de lege, Cezar Preda (PDL). Timp de o oră, Ioan Oltean le-a spus deputaţilor că Cezar Preda „este pe drum” şi va ajunge la şedinţă. Liberalul Ludovic Orban l-a acuzat pe Oltean că a încălcat Regulamentul, care nu condiţionează dezbaterea unui proiect de lege de prezenţa iniţiatorului.  Deputatul PNL a ameninţat că nu pleacă de la tribună până când preşedintele de şedinţă nu începe dezbaterea proiec tului.

„Să acceptăm un asemenea comportament înseamnă să fim complici la încălcarea democraţiei, să-i lăsăm pe domnii Cezar Preda, Traian Băsescu să legifereze şi să acceptăm ca securiştii să ne ancheteze direct”, a adăugat Orban. Refuzul deputatului PNL de a pleca de la tribună l-a făcut pe Oltean să suspende lucrările Camerei Deputaţilor. Ulterior, deputaţii au reluat lucrările în plen, cu o nouă dispută între Oltean şi reprezentanţii Opoziţiei. În cele din urmă, parlamentarii au decis să convoace pentru astăzi o şedinţă de plen special dedicată acestui subiect.

Sursa: adevarul.ro

1 Comment
  1. filmi says

    Toate legile facute de pdl sunt fie ilegale , fie anticonstitutionale si vor fi anulate cu prima ocazie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php