Cat de săraci sunt românii?

0 817

De Ziua Mondiala pentru Eradicarea Saraciei, organizatiile internationale trag un semnal de alarma privind cotele saraciei la nivel global – 1 om din 7 traieste in saracie.

 

  • Romania, pe ultimul loc la speranta de viata

In Romania, rata saraciei este de aproximativ 23%, potrivit datelor pentru Dezvoltarea Societatii Civile, iar rata mortalitatii infantile este dubla fata de media Uniunii Europene. De asemenea, tara noastra ocupa ultimul loc in UE in privinta sperantei de viata. [VIDEO: Romanii, din ce in ce mai putini].

Totodata, Romania este unul dintre statele membre UE care cheltuie cel mai mic procent din PIB (14%) pentru protectia sociala, fata de o medie UE de 27%. Pe de alta parte, procentul alocat sistemului de sanatate din Romania este de aproximativ 3,8% din PIB, ceea ce ne plaseaza cu mult sub media europeana (7-8%) sau chiar sub media tarilor din Africa (5,9%)

Mai mult, Romania ocupa ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste speranta de viata – 72,7 ani, in medie, in comparatie cu media Uniunii Europene, de 77,5 ani. Tara noastra inregistreaza si cea mai ridicata rata a mortalitatii infantile din Europa, cu 10 copii care mor la fiecare 1.000 de nasteri, rata dubla fata de media europeana.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php