Duios, Comunismul triumfa… A mai murit un torţionar nederanjat de nimeni

7 1.197

Un eveniment care, la începutul verii, a trecut aproape neobservat. Colonelul de Securitate Ştefan Koller, evreu comunist venit cu tancurile sovietice, responsabil de mii de morţi în lagărele comuniste.

Ce fac guvernanţii „de dreapta”? Ce face condamnatorul comunismului, dl Băsescu? Foştii deţinuţi politici au ajuns la CEDO, după 21 de ani de disperate încercări zadarnice de a declanşa anchete penale împotriva vinovaţilor de crime împotriva umanităţii din închisorile şi lagărele comuniste. Iar foştii torţionari mor liniştiţi, în huzur şi onor! Ruşine, politicieni ingraţi! Ruşine, comunişti şi securişti travestiţi în democraţi capitalişti!

________________________

Miliţia Spirituală anunţă în premieră decesul unuia dintre cei mai cruzi ofiţeri superiori MAI din timpul regimului comunist: colonelul de penitenciare (r) KOLLER IOSIF ŞTEFAN

Autor: Mihai Burcea

Născut la 2 august 1916, în oraşul Huedin, judeţul Cluj, Ştefan Koller fost director al Direcţiei cadre din Direcţia Generală a Penitenciarelor, Coloniilor şi Unităţilor de Muncă (1 iul. 1951 – 1 oct. 1952), locţiitor pentru producţie al directorului general al Direcţiei Lagăre şi Colonii de Muncă (1 oct. 1952 – ian. 1954), comandant al Penitenciarului Aiud/formaţiunea 0622 Aiud (1 ian. 1954 – 1 nov. 1958) şi comandant al Penitenciarului Văcăreşti (1 nov. 1958 – 30 iun. 1967). A fost trecut în rezervă şi pensionat din cauza unor probleme medicale, prin Ordinul MAI nr. 1962 din 31 mai 1968.

Regimul de detenţie impus deţinuţilor politici din Penitenciarul Aiud de către Koller a fost foarte dur, aici decedând pe perioada mandatului său peste 100 de persoane[1]. Acest regim de detenţie consta în pedepse corporale aplicate deţinuţilor contrarevoluţionari – aşa erau denumiţi deţinuţii politici în literatura juridică de specialitate a vremii; în trimiterea condamnaţilor la carceră/izolare pentru cele mai mici abateri de la regulament; în lipsa medicamentelor (pe adresa penitenciarului nu a sosit niciun medicament pe parcursul întregului an 1955); apoi lipsa alimentelor determina o foame constantă în rândul deţinuţilor iar frigul era una din cauzele cele mai frecvente ale îmbolnăvirilor (valoarea calorică nu depăşea 7-800 de unităţi/zi). Din aceste motive, în a doua jumătate a anilor ’50 au existat mai multe forme de protest ale deţinuţilor, cea mai frecvent întâlnită fiind intrarea în refuz de hrană. În aprilie 1957 a izbucnit cea mai mare grevă din istoria sistemului penitenciar comunist atunci când circa 700 de deţinuţi s-au baricadat în celule cerând dreptul la pachet, vorbitor şi în general un regim de detenţie mai bun. Protestul a durat 23 de zile, fiind înăbuşit prin intervenţia brutală a administraţiei. Mulţi dintre participanţii la revoltă au fost apoi trimişi la izolare sau transferaţi în alte unităţi. Pentru a preîntâmpina acest gen de proteste liderii revoltei au fost transferaţi ulterior la Penitenciarul Râmnicu-Sărat.

7 Comments
 1. Un_mic_pacatos says

  Nu cred ca triumfa comunismul, dupa cum nu au triumfat nici toti imparatii prigonitori ai crestinilor…Se mai stie ceva despre mormintele calailor care au schingiut crestinii in secolele Bisericii primare? Nu se va mai sti nici de ‘colonelul’ acesta, dar marturisitorii nostri din temnitele comuniste vor fi cunoscuti de copiii romanilor peste sute de ani…Asa e sufletul romanului, sa nu tina minte raul, ci doar binele, si e bine asa.
  Iisus Hristos a invins intotdeauna, si impreuna ca El au invins toti cei care s-au jertfit pentru El. Doamne Ajuta!

  1. dan says

   Sa nu ne lasam tarati intr-o furie oarba.Legionarii trebuie sa fie in primul rand crestini.Sa ne fie mila de sufletul acestui nenorocit si sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne invredniceasca pe noi sa fim exemple de nationalisti puri ce se caracterizeaza prin fapte si nu prin vorba goala.
   Dumnezeu sa ne lumineze!

 2. dudu crudu says

  … iar legionarii din PP fraternizeaza cu anarhistii de la militia spirituala.
  In alta ordine de idei, tortionarii nu mor niciodata, ei crapa.

 3. Alex says

  ei fraternizeaza, s-a preluat un articol si fandaxia-i gata…

 4. TAPUS CONTANTIN LUPTATOR IN REZISTENTA ANTICOMUNISTA says

  Guvernul actual a anulat legea care da despagubiri morale fostilor persecutati si detinuti politici ( Legea 221) In scimb fostii tortionaRI SECURISTI si comunisti au pensii de lux pentru crimele si abuzurile pe care le-au comis in regimul comunist Rusine !

 5. Augustin says

  Se spune ca ” despre morti numai de bine”. Bine ca s-a dus une-i era locul! Pacat ca faptele au ramas nepedepsite si mii, zeci de mii de credinciosi in ale Romaniei libere zac in gropi comune. Trebuie insa vigilenta fata de urmasii acestor maimute rosii, caricaturi ale istoriei, care au scoala familiei si care au adaptat sistemul tortionar realitatilor istoriei de azi. Fiii, fiicele, nepotii si nepoatele acestor criminali rosii se declara acum de dreapta…si sunt mii…pentru ca s-au inmultit ca iepurii avand atunci conditii excelente. Azi, acum si aici e momentul actiunii impotriva codului genetic rosu care prin practici asemanatoare stalinismului anilor ’50 ne pedepsesc parintii si copiii cu scopul clar de a reintroduce sclavia, indiferent de cameleonismul culorii steagului pe care il servesc!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php