Neohorthyştii clujeni şi-au sfinţit steagul de luptă

0 366

Steagul unei organizații întemeiate de fostul dictator fascist al Ungariei, Miklos Horthy, a fost sfințit ieri dimineață, în cadrul unei ceremonii religioase, oficiată în biserica romano-catolică Sfântul Mihail. La finalul ceremoniei, participanții au intonat imnul Ungariei.
La ceremonia religioasă au participat circa 250 de persoane, iar steagul a fost adus de o delegație de 25 de oameni. Steagul aparține Ordinului Vitejilor, o organizație creată de dictatorul Miklos Horthy, în anul 1920. El are drept scop recâștigarea teritoriilor care i-au fost făcute cadou Ungariei de către Habsburgi și pe care această țară le-a pierdut ca urmare a înfrângerilor succesive din timpul primului război mondial, în războiul ungaro-româno-cehoslovac din anul 1919 și în cel de-al doilea război mondial. Cu toate acestea, președintele Scaunului Vitejilor Cluj, Rozalia Tokay, a spus că această organizație are ca scop doar păstrarea tradițiilor și a culturii maghiare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php