ÎMPREUNĂ la ZILELE REZISTENȚEI!

0 447

SUNTEM ÎMPREUNĂ! ZILELE REZISTENȚEI sunt mai bogate anul acesta! În cadrul ediției a 9-a a manifestărilor organizate de Fundația Ion Gavrilă Ogoranu la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, un grup de tineri din cadrul Turist Club Carpatic vor iniția o tură alpină în Masivul Făgăraș, pe urmele luptătorilor anticomuniști ai Rezistenței armate făgărășene, în perioada 20-21 iulie (detalii la https://web.facebook.com/Carpatic/).
De asemenea, tot în preajma Zilelor Rezistenței, camarazii de la Asociatia „Gogu Puiu si Haiducii Dobrogei” și  Fratia Ortodoxa Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de Biruinta organizează Tabăra de Educație Românească, tot la Sâmbăta de Sus, în perioada 16-20 iulie. Vă așteptăm să vă alăturați acestor inițiative!

ZILELE REZISTENȚEI, ediția  9-a Programul manifestărilor – aici!

De 24 de ani, într-o tradiție stabilită de Ion Gavrilă Ogoranu, ne adunăm prima duminică după Sf. Ilie la Sâmbăta de Sus, pentru a comemora pe eroii luptei de rezistență anticomunistă din Munții Făgărașului. Și de 9 ani încoace am îmbogățit această comemorare cu un întreg sfârșit de săptămână plin cu manifestări culturale.

ZILELE REZISTENȚEI vă așteaptă și în acest an, în perioada 20-22 iulie 2018, la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, să păstrăm vie memoria martirilor noștri căzuți în luptă cu comunismul ateu.

Temele centrale ale celei de-a 9-a ediții sunt împlinirea a 70 DE ANI de la marile arestări politice din 1948 și respectiv CENTENARUL GOGU PUIU.

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR:

VINERI 20 iulie:

– sosirea participanților;

– ora 10: liturghie și drumeție la chilia părintelui Arsenie Boca (relații: Florian Cristache – tel. 0721671504

– ora 16 – 19: proiecții de film – Aula Academiei

SÂMBĂTĂ 21 iulie, Aula Academiei: 

– ora 10-12,30: Simpozion memorial, cu participarea unor istorici și cercetători ai istoriei recente

– ora 12,30-13: Vernisaj expozitie documentară

– ora 13-14: Pauza de masa

– ora 14-15,30: Lansări de carte

– ora 16-18: Martori ai Demnității – mărturii ale foștilor deținuți politici și urmași ai acestora

– ora 20: Reuninune de relaxare și împrietenire

DUMINICĂ 22 iulie:

– ora 9: participare la Sf Liturghie

– ora 12: comemorarea luptătorilor în Rezistența armată anticomunistă din Munții Făgărașului

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php