Protest împotriva interzicerii Editurii Sânziana de la Bookfest: 1953 – „Mesagerii libertății”, insurgenți pe calea aerului /2018 – Executați din nou de invitații A.E.R. -ului”

0 661

…Editura Sânziana, specializată în publicarea cărților despre rezistența anti-comunistă din munți și memorialistica istoriei recente, a fost anunțată cu puțin timp înainte de începerea Bookfest că nu mai poate participa la eveniment.

Un grup de tineri, …, a protestat în fața locului unde se desfășoară Târgul de Carte.  Aceștia au afișat un mesaj uriaș pe care se putea citi:  1953 – „Mesagerii libertății”, insurgenți pe calea aerului / 2018 – Executați din nou de invitații A.E.R. -ului”.

Iată explicația gestului lor:

„Asociația Editorilor Români (A.E.R.), organizatorii târgului de carte Bookfest de la Romexpo, având invitați precum Klaus Iohannis, Ministerul Culturii, Ambasadorii SUA, Germaniei și ai Israelului, au decis în ultimul moment interzicerea participării editurii Sânziana, cea care comercializează mai multe cărți pe teme „neadecvate”, precum viața și rezistența lui Ion Gavrilă Ogoranu, Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei, istoria naționalismului interbelic, rezistența anticomunistă din munți, exil, etc. Printre aceste cărți este și cartea „Mesagerii libertății”, despre parașutările insurgenților români de către NATO între 1951-1953, pentru a duce o luptă de gherilă împotriva regimului bolșevic, până la presupusa intervenție a SUA, toți aparținând unei anumite mișcări și care au fost capturați și executați ulterior. Prin această decizie demnă de cel mai josnic sclav care își perie stăpânul(invitat), A.E.R. practic i-a condamnat și executat încă o dată pe cei care și-au dat viața pentru România și cărora nu le-a fost niciodată recunoscut meritul, ba chiar sunt judecați și azi, la decenii după moartea lor”.

 

 

 

 

 

sursa: ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php