A început Anul Centenarului la Mănăstirea Putna: Tinerii din ASCOR au scris „100” cu torțe pe Dealul Crucii

3 426
Tinerii din Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România (ASCOR) au marcat începutul aniversării Centenarului Marii Uniri, scriind „100” cu torțe, în data de 1 ianuarie 2018, pe Dealul Crucii de la Mănăstirea Putna, informează Basilica.

În perioada În perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, au fost prezenți la Putna peste 200 tineri de la mai multe filiale ASCOR, din: București, Iași, Cluj-Napoca, Suceava, Timișoara, Chișinău, Constanța, Brașov, Bacău. Inițiativei s-au alăturat și tinerii din Asociația Studenți pentru Viață.
Manifestarea dedicată Anului centenar a avut loc cu binecuvântarea Arhim. Melchisedec Velnic, Starețul Mănăstirii Putna, și deschide seria evenimentelor dedicate Anului omagial al unității de credință și de neam și Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română.
Momentul culminant a fost Retragerea cu torțe din seara zilei de 1 ianuarie 2018. Pe Dealul Crucii din Putna tinerii au intonat imnuri religioase și patriotice. La întoarcere, Părintele Melchisedec s-a adresat studenților, vorbindu-le despre Marea Unire din 1918 de pe treptele Muzeului Mănăstirii Putna.
„Pune-ți-vă întrebarea: Ce pot face eu pentru neamul și țara mea?” le-a spus părintele stareț tinerilor prezenți. Starețul i-a îndemnat să meargă „pe urmele strămoșilor cuminți, smeriți și demni, bucurându-L pe Dumnezeu și pe întreg neamul românesc”, a spus părintele Melchisedec.
3 Comments
  1. Ionut Moraru says

    Daca tot suntem in anul Centenarului, poate macar acum avem o farama de demnitate sa nu mai luam lumina de la d-na ambasador al Olandei, evreica Stella Ronner, care sta la masa de revelion cu penali precum Nelu Iordache sau nasul traficantilor de droguri de mare risc via Olanda (poate chiar doamna care ne da sfaturi si striga „jos coruptia” patroneaza traficul din moment ce sta la masa cu indivizii). Care doamna e casatorita cu un individ care e suspectat de implicare intr-un caz de crima asupra unei ziariste olandeze.

  2. Ionut Moraru says

    Poate nu mai luam lumina de la ambasadorul SUA care ne tot explica de „justice” si „coruption” in timp ce ambasada domniei sale sta pe un teren CIORDIT de Puiu Popoviciu.
    Poate nu mai luam lumina de la ambasadorul Angliei, un evreu homosexual foarte afectat de legile justitiei din Romania in timp ce lain Anglia sar bombele ca petardele de Anul Nou la noi si mafiile islamice fac legea fara ca nimeni sa mai strige „coruption”! .
    Poate nu mai luam lumina de la ambasadorul Frantei, tara plina de coruptie si care a hotarat de la 1 ianuarie 2018 ca bebelusii sub 2 ani sa fie vaccinati obligatoriu CU 13 VACCINURI (pana acum erau 3), INCALCAND ORICE DREPT AL OMULUI SI INSTAURAND CRIMA DE STAT IN FRANTA, si in general poate nu mai luam lumina de la neica nimeni, ci doar de la poporul roman. Eu nu vreau o tara ca afara (Doamne fereste!), eu vreau o tara ca soarele sfant de pe cer!

  3. calin eugen says

    Toata dragostea fata de studentii si Parintele Melchisedec!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php