MADRID. Manifestaţie în apărarea naţionaliştilor inculpaţi pentru atacul împotriva separatiştilor catalani. Justiţia spaniolă persecută pe naţionalişti şi apără pe secesionişti.

2 513

Peste cinci sute de oameni au demonstrat sâmbătă la Madrid pentru a-şi exprima indignarea faţă de hotărârea Curții Supreme cu privire la evenimentele care au avut loc în urmă cu trei ani, când un grup de naţionalişti spanioli a atacat librăria Blanquerna, sediul central al guvernului catalan la Madrid, în timpul celebrării a Zilei Naționale, la 11 septembrie 2013.

Unul dintre organizatorii demonstrației, Jesus Munoz, intervievat de Europa Press TV, a condamnat „decizia prin care vor fi întemniţaţi 14 patrioți a căror singură crimă a fost aceea de a apăra Spania”. În opinia sa, inculpaţii nu au afectat pe nimeni, nefăcând altceva decât să întrerupă timp de un minut niste manifestări antispaniole, hispanofobe şi cu caracter separatist, antiSpanish, hispanophobic și acționează separatist „, acţionând doar cu sloganuri și steaguri naționale.

Manuel Andrino (dreapta), liderul Falangei Spaniole.

Muñoz a deplâns faptul că sistemul face joculseparatiştilor catalani, intervenind în actul de justiţie pentru a trimite pe cei 14 la închisoare timp de 4 ani.

Unul dintre inculpați este însuşi liderul național al Falangei spaniole, Manuel Andrino, care a denunțat urmărirea penală ca fiind răzbunarea unui sistem nedrept și nedemocratic. Andrino a spus că viitorul său personal este viitorul tuturor spaniolilor.

 

După marș, care a pornit de la Puerta del Sol, din Madrid, ajungând la  biblioteca catalană, situată la aproximativ 600 de metri, doi dintre inculpați au prezentat poziţiile lor faţă de acţiunea penală îndreptată împotriva lor. José Pedro Cruz a negat că sloganuri precum „Catalunia este Spania” ar fi considerate infracțiuni motivate de ură, iar Pedro Chaparro a arătat că nu există instituţiile sunt disfuncţionale şi permit tot felul de insulte împotriva Spaniei.

2 Comments
  1. Florin says

    Supporters of the far-right Golden Dawn have taken to the streets of the Greek capital, Athens, in an anti-immigration protest.

    http://www.euronews.com/2017/01/29/neo-nazi-golden-dawn-march-against-migrants-in-athens

  2. calin eugen says

    Multumim Falangei Spaniole ptr. tot ajutorul acordat Romanilor! Traiasca Spania! Traiasca Romania!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php