Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Protest : Fără pașaport în R. Moldova!

Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” solicită autorităților competente eliminarea pașapoartelor pentru intrarea în R. Moldova. În acest sens, mai mulți membri și simpatizanți ai Platformei vor participa la o manifestație stradală, duminică, 15 martie, ora 14. 00, în fața sediului Ministerului Afacerilor Externe al României.

Protest // Fără pașaport în R. Moldova!

„Considerăm că este o situație nefirească aceea în care state asociate Uniunii Europene precum Serbia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru, Albania şi Georgia au acordat dreptul de intrare prin prezentarea cărţii de identitate tuturor cetăţenilor europeni, inclusiv cetăţenilor români, în timp ce autorităţile R. Moldova solicită în continuare prezentarea paşaportului la intrarea pe teritoriul acestui stat. Deși suntem legați prin trecutul comun, limbă și civilizație, este mai dificil pentru un cetăţean român să se deplaseze în patria soră, R. Moldova, decât în alte ţări”, susține copreședintele „ Acțiunii 2012”, Mihai Nicolae.

„La Chișinău trebuie să poți circula ca la Brașov sau la Constanța, la București sau la Timișoara – liber”, a adăugat membrul Mișcării Civice „Tinerii Moldovei”, originar din Ialoveni, Anatol Ursu.

Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” și „Tinerii Moldovei” au depus petiții pentru legiferarea accesului cetățenilor Uniunii Europene în R. Moldova doar cu obligația de a prezenta alternativ pașaportul sau cartea de identitate la Ministerul Afacerilor Externe al României, respectiv la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.

Cetățenii României pot călători doar cu cartea de identitate în 58 de țări sau teritorii, aspect care face aproape inutilă perfectarea pașaportului. În prezent, cei mai mulți cetățeni din România solicită eliberarea pașaportului pentru a călători în R. Moldova.

sursa: ZiarulNational.md

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=17158

Postat de pe 11 mart. 2015. Catalogat ca Social. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php