Episcopii catolici cer desfiinţarea Cathedral Plaza

0 468
imagesNemulţumiţi de tergiversarea luării măsurilor necesare desfiinţării „clădirii ilegale şi periculoase” – Cathedral Plaza din apropierea Catedralei Sf. Iosif, episcopii catolici din România i-au trimis edilului Capitalei, Sorin Oprescu, o scrisoare deschisă în care cer aplicarea neîntârziată a hotărârii judecătoreşti.

Aceştia amintesc faptul că, la data de 23 ianuarie, Curtea de Apel Ploieşti a decis definitiv şi irevocabil demolarea turnului Cathedral Plaza şi readucerea terenului pe care a fost edificată această construcţie la destinaţia iniţială, aceea de parc.

„Sperăm că nu va fi nevoie de pierderi de vieţi omeneşti sau de tragedii care să se producă din cauza blocului ilegal, pentru ca, în sfârşit, autorităţile publice să reacţioneze prompt şi Primăria Municipiului Bucureşti să pună în aplicare hotărârea judecătorească”, au comunicat ieri episcopii.

„Construirea fără autorizaţie valabilă îndreptăţeşte la demolare şi corespunde unui interes public (…). De asemenea, legiuitorul şi-a mai propus să confere monumentelor istorice o zonă de protecţie menită să asigure atât conservarea acestora, punerea lor în valoare, cât şi protejarea victimelor oricărei agresiuni civile prin repararea integrală şi în natură a prejudiciului produs”, se menţiona în decizie.

Proiectul Cathedral Plaza a început în 1998 pentru o clădire de doar 17 metri, care ulterior a ajuns la 75 de metri, având 19 etaje, parter şi patru niveluri subterane.

Afrodita Cicovschi | de pe Curierul National
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php