Proiectul Icebreaker: Începutul unui sistem de monedă digitală unică?

0 847

Au existat ample discuții în ultimii doi ani în cercurile media alternative despre pericolele monedelor digitale ale Băncii Centrale (CBDC); un cadru monetar foarte asemănător cu produsele bazate pe blockchain, cum ar fi Bitcoin, dar sub controlul direct al bancherilor centrali. Este o amenințare despre care unii analiști, inclusiv eu, scriu de mai bine de un deceniu, așa că este bine să văd că problema este, în sfârșit, abordată mai mult în mainstream.

Nu poate fi exagerată natura orwelliană a CBDC-urilor. Într-o societate fără numerar, majoritatea oamenilor ar fi dependenți de produse digitale pentru schimbul de bunuri și forță de muncă, iar acest lucru ar însemna, desigur, sfârșitul oricărei confidențialități în comerț. Tot ceea ce cumperi, vinzi sau lucrezi în viața ta va fi înregistrat, iar această lipsă de anonimat ar putea fi folosită pentru a-ți înăbuși libertățile în viitor.

De exemplu, să presupunem că vă place să mâncați în mod regulat friptură, dar un guvern din ce în ce mai autoritar decide să desemneze carnea roșie ca un risc pentru sănătate și un „risc pentru schimbarea climatică” din cauza emisiilor de carbon de la vaci. Autoritățile guvernamentale vor putea determina, în funcție de istoricul dvs. de achiziții (la care au acces deplin), că ați contribuit la poluare cu carbon mai mult decât majoritatea oamenilor, consumând des carne roșie. Vor stabili că trebuie să plătiți o taxă retroactivă pe carbon pentru achizițiile anterioare de carne roșie. Nu numai atât, dar compania de asigurări vă va trimite o scrisoare prin care vă indică faptul că sunteți un risc medical și trebuie să vă întrerupă acoperirea de sănătate.

Produsele pe care le consumați și serviciile pe care le utilizați vor fi urmărite pentru a crea un profil psihologic pentru dvs., care ar putea deveni apoi un factor în determinarea scorului dvs. de credit social, așa cum fac autoritățile Partidului Comunist Chinez în China astăzi. Poate refuzați să vă faceți la un moment dat vaccinul boost mARN, iar algoritmul de urmărire notează acest lucru. Acum sunteți suspectat că sunteți „anti-vax”, iar scorul dvs. de credit social scade, eliminându-vă dreptul de acces la diferite locuri publice. Poate veți fi chiar concediat de la locul de muncă.

În cel mai rău scenariu, oricum ar fi, accesul economic este cel mai puternic instrument opresiv. Cu CBDC-urile în vigoare și fără să existe numerar fizic, ”economiile tale” nu vor fi niciodată cu adevărat ale tale și nu veți putea niciodată să aveți puterea de cumpărare în mâinile dvs. Mijloacele de schimb ar putea oricând fi blocate de bănci, iar guvernele ar avea opțiunea de a vă îngheța capacitatea de a tranzacționa. Dacă într-o zi vă veți enerva pentru o anumită politică guvernamentală și veți numi în mod deschis sistemul corupt pe rețelele sociale, ei vă vor putea opri pur și simplu opțiunea de a vă transfera banii digitali altora, până când vă veți supune sau veți muri.

CBDC-urile oferă oficialilor sistemului pârghia de a-și putea înfometa oponenții politici, cu o precizie algoritmică. Ar fi o nouă lume de opresiune tehnocratică.

Este important să înțelegem că bancherii centrali se mișcă cu o viteză vertiginoasă pentru a dezvolta și introduce monede digitale. Nu este o chestiune de ”experimentare”, ei au deja aceste sisteme gata de implementat. Programul de transfer instantaneu al Rezervei Federale „FedNow” este programat să debuteze în luna iulie, care nu este un CBDC, dar este un pas intermediar către instituirea pe termen scurt a CBDC-urilor.

În investigațiile mele asupra diferitelor programe CBDC și a cât de repede progresează, am dat peste un program interesant numit „Project Icebreaker”, condus de Banca Reglementărilor Internaționale (BRI). Pentru cei care nu știu, BRI este o instituție globalistă cu un trecut clandestin, cunoscută sub numele de „Banca Centrală a băncilor centrale”. Este centrul de elaborare a politicilor pentru majoritatea băncilor centrale din lume. Dacă v-ați întrebat vreodată cum a fost posibil ca atât de multe bănci centrale naționale să opereze în tandem unele cu altele, în loc să acționeze în interesul țărilor în care își au reședința, BRI este răspunsul. Cu alte cuvinte, organizații precum Rezerva Federală nu sunt neapărat loiale americanilor sau oficialilor americani, ci sunt loiale dictatelor BRI.

BRI este în fruntea mișcării către adoptarea CBDC-urilor. Cei de acolo au finanțat o gamă largă de proiecte pentru a testa și a perfecționa tehnologia CBDC și, începând cu acest an, estimează că cel puțin 81 de bănci centrale din întreaga lume se află în mijlocul introducerii sistemelor de monedă digitală.

Proiectul Icebreaker mi-a atras în special atenția din mai multe motive. BRI descrie proiectul ca fiind o casă de compensare valutară pentru CBDC-urile cu amănuntul (CBDC-urile cu amănuntul sunt monede digitale utilizate de publicul obișnuit și de întreprinderi), permițând tranzacționarea valutelor dintr-o țară în altă țară în mod rapid și eficient. Acest lucru se realizează folosind „Icebreaker Hub”, un mecanism controlat de BRI, care facilitează transferurile de date pentru o serie de tranzacții în timp ce conectează băncile la alte bănci.

Investigand mai departe, mi-am dat seama că Icebreaker Hub funcționează, teoretic, aproape întocmai precum sistemul de plată SWIFT utilizat în prezent de guverne și bănci internaționale. Peste 10.000 de instituții financiare din 212 țări diferite folosesc rețeaua SWIFT pentru a transfera fonduri în străinătate pentru clienții lor; o limitare incredibil de centralizată, care oferă acționarilor săi o putere considerabilă.

Ca punct de referință, după începerea războiului dintre Ucraina și Rusia, expulzarea Rusiei din rețeaua SWIFT a fost folosită ca armă în încercarea de a prăbuși economia rusă. Rusia a găsit modalități de a utiliza SWIFT cu ajutorul relațiilor comerciale cu economii majore precum China și India, dar au fost totuși aduse unele daune structurii sale financiare.

Luați în considerare acest lucru, totuși – ce s-ar întâmplă dacă toate tranzacțiile monetare ar fi centralizate prin CBDC-uri și BRI ar controla centrul în care toate CBDC-urile cu amănuntul sunt schimbate la nivel global? Acesta este Icebreaker.

Acum imaginați-vă că operați o afacere care se bazează pe tranzacții în străinătate; să zicem că trebuie să plătiți producătorii din Vietnam sau Taiwan pentru a vă produce unele bunuri. Dacă ar fi în vigoare CBDC-urile, cel mai probabil veți fi complet dependent de un sistem similar cu Icebreaker Hub pentru a muta bani digitali către băncile vietnameze și în conturile producătorilor dvs. Să zicem că oficialii de la BRI, indiferent de motiv, decid că nu vă plac și inițiază sancțiuni pe stilul celor aplicate rușilor, prin care îți interzice accesul la hub. Afacerea dvs va fi, de acum, moartă.

Ce se întâmplă dacă ar trebui să îndepliniți anumite standarde pentru a fi permisă utilizarea hub-ului, iar BRI va dicta standardele? Ce se întâmplă dacă BRI va decide că compania dumneavoastră trebuie să îndeplinească categoriile woke legate de ESG (”Mediu, Social, Guvernanță” – adică lupta împotriva chimbărilor climatice, LGBT și diversitate, politici referitoare la cooptarea angajaților în acționariat/conducere – n.n.) înainte de a putea obține permisiunea pentru tranzacțiile Icebreaker? Din acest moment, BRI va avea capacitatea de a manipula tendințele sociale și culturale folosind afacerea dvs. și milioane de alte afaceri, ca mesageri și agenți implementatori forțați.

Pentru consumatorul obișnuit care efectuează cele mai multe tranzacții în țara de origine, acest lucru ar putea să nu sune ca o mare problemă. Dar, pentru lumea afacerilor, un hub asemănător SWIFT pentru CBDC-urile de vânzare cu amănuntul ar putea fi folosit pentru a domina întreg comerțul internațional. Să conduci orice tip de organizație sau companie mai mare ar însemna să te înclini în fața capriciilor BRI.

Dar lucrurile ar deveni și mai rele, totuși…

O parte a procesului metodei de schimb „în spirală” utilizată de Icebreaker Hub include exploatarea unei „monezi punte” pentru a umple golurile în ratele de schimb și lichiditatea. La suprafață, aceasta pare a fi o modalitate inteligentă de a accelera tranzacțiile prin evitarea penuriei de valută încrucișată la bănci. Acestea fiind spuse, vreau ca cititorii să se gândească la calea pe termen lung pe care acest tip de „punte” o pune în mișcare în domeniul CBDC-urilor:

Să presupunem că există un eveniment de criză economică la scară globală, care face ca multe valute să fluctueze sălbatic. Să spunem, de exemplu, că dolarul american își pierde statutul de rezervă mondială și statutul de petro și acest lucru trimite în panică piețele valutare. Inflația prețurilor devine rampantă, iar instituțiile bancare se clatină din cauza presiunilor de lichiditate. Să spunem că bancherii centrali introduc CBDC-urile ca soluție la problemă și BRI Icebreaker Hub ca intermediar pentru comerțul internațional. Populația este atât de speriată de prăbușirea economică, încât îmbrățișează după aceasta cadrul digital. Acum, să presupunem că BRI susține că încă nu poate găsi o monedă pe care să o considere suficient de stabilă pentru a acționa ca mijloc pentru a acoperi majoritatea tranzacțiilor globale. Ce se va întâmpla atunci?

Ei bine, „din fericire” pentru noi toți, BRI și FMI au lucrat la propria lor CBDC GLOBALĂ. În cazul FMI, această monedă mondială s-ar baza pe sistemul de coș cu drepturi speciale de tragere pe care l-au folosit de zeci de ani pentru a intermedia transferurile valutare între guvernele naționale. BRI va folosi apoi acest produs valutar mondial ca punte pentru Ice Breaker în viitor.

În cele din urmă, BRI, FMI și diferite bănci centrale vor pune publicului întrebarea inevitabilă: „De ce să ne deranjăm cu aceste schimburi de monede naționale, când avem o monedă punte perfect ok sub forma acestui CBDC unic? De ce să nu scăpăm de toate aceste CBDC naționale de prisos și să nu avem o monedă pentru toată lumea?”

Astfel, s-ar realiza o centralizare financiară globală totală. Și, o dată ce ai o monedă unică, o economie globală complet centralizată și micro-administrată și cele mai vitale sisteme comerciale din lume controlate de o mână minusculă de birocrații nealese fără chip, atunci de ce ai mai avea națiuni? Guvernul global ar fi următorul – și ultimul – pas.

Văd cum se desfășoară coșmarul, când mă uit la proiecte precum Icebreaker. Ele sunt aparent inofensive, dar acţionează ca ADN-ul prin care se naşte tirania economică.

de Brandon Smith Alt-market.us

traducere: Reactionarii

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php