Tricolorul românesc din faţa Prefecturii Covasna, vandalizat de persoane necunoscute. Prefectul i-a găsit pe ”vinovaţii morali”

0 564

panouDrapelul naţional amplasat în faţa clădirii Prefecturii Covasna, din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, a fost vandalizat în noaptea de sâmbătă spre duminică de persoane necunoscute, care l-au tăiat în mai multe locuri.

Având 12 metri pătraţi, tricolorul fusese instalat în 24 ianuarie, din dispoziţia prefectului Codrin Munteanu, pentru a masca panoul inscripţionat „Terra Siculorum” (Pământul Secuiesc). Panoul a fost amplasat în faţa Prefecturii Covasna, la finele anului trecut, de către liderii udemerişti locali Tamas Sandor, preşedintele C.J. Covasna, şi Antal Arpad, primarul municipilui Sf. Gheorghe.

Potrivi unui comunicat al IPJ Covasna, vandalizarea tricolorului a fost constatată de o patrulă a Poliţiei Municipiului Sf. Gheorghe, care a stabilit că „drapelul a fost distrus prin tăiere cu un obiect tăietor (posibil ciob de sticlă spartă sau obiect metalic), acesta prezenta două tăieturi de cca. 10 cm lungime şi una de cca. 50 cm lungime”, se explică în comunicatul IPJ Covasna, care mai arată că cercetările pentru identificarea autorilor continuă.

Prefectul Codrin Munteanu arată cu degetul spre „vinovaţii morali”

„Consider că vinovaţii morali pentru această faptă incalificabilă la adresa celui mai important simbol al statului român, drapelul naţional, sunt preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care, prin atitudinile lor şi prin permanentele lor declaraţii şi acţiuni din postura de modele pentru membrii societăţii din acest judeţ, influenţează în mod negativ conduita locuitorilor”, a declarat pentru gândul prefectul judeţului Covasna, Codrin Muntean.

Muntean a mai arătat că Antal Arpad „refuză sistematic să poarte eşarfa tricoloră la ceremonii şi solemnităţi, deşi legea îl obligă”.

„Tot el a dispus înlăturarea drapelului României de pe Casa cu Arcade din Sf. Gheorghe şi nu a catadicsit să-l mai pună la loc, nici după ce Parchetul l-a sancţionat cu amendă. Iar la 24 ianuarie, grija lui nu a fost să participe la ceremoniile de Ziua Unirii, ci să convoace o nouă şedinţă a Consiliului local pentru schimbarea denumirii străzii 1 Decembrie 1918, deşi există peste zece hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile că această schimbare nu se poate face”, a adăugat prefectul de Covasna, care îl acuză pe Antal Arpad că i-a ameninţat pe românii din Harghita şi Covasna cu soarta sârbilor din Kosovo.

„Toată această ostilitate la adresa statului naţional unitar român, a simbolurilor sale, a românilor din Covasna a dus la astfel de situaţii grave, care nu pot rămâne nesancţionate”, a mai declarat pentru gândul Codrin Muntean.

Edilul din Sf. Gheorghe şi preşedintele CJ Covasna nu au putut fi contactaţi pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php