Veteran al Ligii Studenților, Antonie Popescu se adresează studenților de azi

0 1.310

SCRISOARE DESCHISA CATRE ANOSR

Dragi studenti, dragi colegi de actiune din organizatiile studentesti,

Am vazut reactiile voastre recente si, in contextul social-politic actual, intr-adevar, Guvernul comite o impardonabila eroare, care o sa-l coste.

Rostul facilitatilor pentru tineri nu este ca ei sa adere sau sa sustina ideile de protectie sociala ale stangii socialiste si utopice ci este doar un mod de a sprijini mobilitatile, turismul cultural, divertismentul, loisirul, pentru largirea orizontului cultural; este o expresie a dragostei fata de aproapele nostru in formare, pentru dezvoltarea personalitatii sale !

Este ipocrizie sa spui ca studentii nu trebuie sa aiba facilitati/gratuitati pentru ca asta ar insemna comunism dar in acelasi timp sa sustii sistemul comunist de incalzire centrala, sa permiti sau sa incurajezi in spaiul public manifestarile comunist-nostalgice, pensiile speciale ale securistilor si ale aparatului care a organizat nefericirea de azi a poporului roman, sa permiti o propaganda desantata care sa nege valorile libertatii pentru care tinerii din Decembrie 1989 s-au jertfit si sa stai pasiv la nepedepsirea represiunii din iunie 1990, a trupelor militare si paramilitare asupra celor care au actionat pasnic dar decisiv la rasturnarea sistemului comunist, sa tolerezi injustitia in Tribunale si in celelalte planuri ale socialului, sa uiti de fostii detinuti politic si de istoria ocupatiei sovietice in Basarabia si Bucovina; aceeasi ipocrizie cu care unii spuneau ca vor recladirea statului de drept dar fugeau ca dracu de tamaie atunci cand venea vorba de necesitatea refacerii ordinii constitutionale a tarii, rasturnate in 1946-47 de armata rosie si nkvd.

Din experienta noastra nemijlocita la Liga Studentilor incepand cu 1990, in Piata Universitatii sau din 1995, de la grevele studentesti (focul fondator al ANOSR) trebuie sa reamintim ca intotseauna la drepturile civice, politice, culturale si sociale ale studentilor au atentat oamenii serviciilor secrete, securistii lui Ceausescu si ai lui Iliescu si Magureanu, pentru ca in timp ce elita culturala vede in studenti capitalul de libertate al unei natiuni, elita securista din Romania a vazut in studenti principalii adversari ai linistii si inavutirii lor pe seama economiei nationale care trebuia privatizata inteligent incat sa asigure dezvoltarea durabila a tarii si prosperitatea cetatenilor.

Si acum, la drepturile voastre atenteaza tot oamenii serviciilor secrete neatinse de reforma structurala democratica, care, scapati se sub orice control public cetatenesc, isi etaleaza lacomia si mimeaza democratia din partide istorice infiltrate sau nou formate de copiii si nepotii lor, care au facut o multime de rele si de crime dar se plimba liberi in lipsa unui sistem de Justitie corect si coerent, care sa respecte Conventia Europeana a Drepturilor Omului si Tratatele de aderare la Uniunea Europeana.

Se cuvine sa intrebati si trebuie sa vi se raspunda public – in principal de politicienii care se autointituleaza noi si sunt tineri – daca se compara subventia pentru cateva calatorii ale studentilor, cu alocatia bugetara pentru pensiile speciale ale securistilor despre care e notoriu ca au comis un lung cortegiu de crime si au dus tara la dezastru – (acuzatii pe care le-au avut in procese ceausescu si acolitii sai de la varful partidului comunist).

Succes in demersurile voastre si adresati-va cu incredere sefului statului in calitate de mediator constitutional intre autoritatile publice!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php