Salvați școlile românești din Ucraina! – protest în fața Ambasadei Ucrainei la București. Sunt așteptați și politicienii care susțin cauza românilor din Ucraina!

0 538

Toți românii sunt așteptați să fie solidari cu cei 500 000 de conaționali și cu școlile cu predare în limba română din Ucraina, sâmbătă, 16 septembrie, la ora 11:00 în fața ambasadei Ucrainei din București (Bulevardul Aviatorilor 24), se arată într-o postare pe facebook, de către ONG-uri din România, preluat de Romanian Global News.

Imagine similară

Pe 5 septembrie Parlamentul Ucrainean a adoptat o nouă Lege a Educației, prin care se desființează practic sistemul de învățământ în limb a maternă, deci și cel în limba română. Considerăm că, dacă aceasta prevedere din noua lege va fi pusă în practică, identitatea culturală și lingvistică a etnicilor români din Ucraina va fi pusă în pericol pe termen scurt și mediu, iar pe termen lung va fi periclitată chiar existența comunității românești din Ucraina.

Link-ul evenimentului pe facebook aici.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php