Primarul capitalei SUA a proclamat Ziua Universală a iei, pe 24 iunie. Simbolul românesc, serbat la Washington

1 315
Primarul capitalei americane, Muriel Bowser, a proclamat ziua de 24 iunie 2016 drept Ziua Universală a iei în Washington, D.C, potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României în SUA.
Primarul capitalei SUA a proclamat Ziua Universală a iei, pe 24 iunie. Simbolul românesc, serbat la Washington
În proclamația semnată de primar se arată că ziua de 24 iunie a fost recunoscută și celebrată în jurul lumii și este sărbătorită inclusiv de comunitatea românească din Washington, D.C.
De asemenea este menționat faptul că ia românească a devenit un simbol internațional al culturii române și o sursă de inspirație pentru mari creatori de modă.
Inițiată și coordonată de comunitatea online ‘La Blouse Roumaine’, sărbătoarea este un prilej de a promova o frumoasă tradiție românească.
sursa: ActiveNews
1 Comment
  1. IO../gerules says

    Foarte interesant,dar nu are si ceva ascuns in aceasta „hotarare”luata in afara cadrului national,al spiritului si semnificatiei nationale a acestei”sarbatori”?Dece nu s-a stabilit aceasta sarbatoare in Romania,la initiativa guvernuli care var trebui sa fir romanesc dar nu e,acest guvern e un fel de lepra care roade si pute peste poporul roman.Eu cred ca IA romaneasca, recunoscuta in sfarsit ca sufletul romanesc transpus in manufactura artistica a portului popular de mii de ani al romanilor deranjeaza pe cineva in programul ascuns de distrugere a neamului romanesc si ea va fi transformata in curand intr-un chici,cu tendiinta de a se uita adevarata valoare a acestei opere de arta,se va uita ca e romaneasca.Romania trebue sa vie lovita oriunde,din orice pozitie si de cine poate,pana la anihilarea ei totala.Oare patriotii nationalisti nu vad aceste lucruri?Boicotand semnificatia IEI nationale,boicotandu-l pe Brancusi,sageata romanesca ce strabate infinitul,boicotandu-l pe Eminescu,esenta frumuestii materiale si spirituale,a geniului poporului roman si stoparea oricarei realizari si laude aduse Romanie,nu inseamna ca Romania si natiunea romana se afla intr-un razboi continuu cu naparcile din interiorul si exteriorul lor,razboi unilateral,pentruca romanii nu vad,nu vor sa vada si-si dau singuri in cap sau cu ajutorul cozilor de topor,care acum au luat culori cameleonice,ca nu le prea mai recunosti.Troenii,dupa patania cu calul,spuneau ca trebue sa te feresti de greci chiar si atunci cand fac daruri,da,dar ei au constatat acest lucru prea tarziu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php