Viktor Orban compară UE cu fosta Uniune Sovietică

0 422

În timp ce premierul român se vaită la mai marii UE în legătură cu „ascensiunea extremismului de dreapta” şi preşedintele Traian Băsescu cere de câte ori are ocazia înfiinţarea „Statelor Unite ale Europei”, primul ministru al Ungariei, conservatorul Viktor Orban, ţine piept birocraţilor de la Bruxelles. După ce a acuzat recent şi pe bună dreptate organul executiv al UE, Comisia Europeană, de faptul „nu are legitimitate democratică”, acum a recidivat şi a comparat întreaga uniune cu fosta URSS.

Comisia Europeană a denunţat vineri declaraţiile premierului conservator prin vocea lui Jose Manuel Barroso, care a afirmat că „cei care compară Uniunea Europeană cu URSS arată o absenţă totală de înţelegere a ceea ce este democraţia”. Aceeaşi comparaţie a UE cu fostul imperiu sovietic a făcut-o şi lidera Frontului Naţional şi candidată la funcţia de preşedinte al Franţei, Marine Le Pen, într-un interviu acordat pentru cotidianul Adevărul.

Joi, la Budapesta, cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni şi în faţa a 250.000 de persoane, Orban a mai apărat în discursul său „suveranitatea naţională” a Ungariei şi i-a criticat pe „birocraţii europeni”. „Nu vom fi o colonie”, a declarat acesta şi a avertizat că „ungarii nu se vor supune niciodată dictatelor străine”. El a amintit deasemenea revolta anticomunistă din 1956, înăbuşită de tancurile sovietice.

Relaţiile dintre premierul maghiar şi Bruxelles sunt tot mai încordate şi în urmă cu câteva zile UE a votat îngheţarea a 495 de milioane de euro din fondurile de coeziune destinate Ungariei, din cauza deficitelor excesive şi repetate ale Budapestei.

Sursa: FrontPress.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php