ALERTA IN UCRAINA! Manifestanţi proruşi preiau controlul asupra clădirilor guvernamentale la Harkov

0 370

Manifestanţi proruşi au preluat duminică seara controlul asupra unei clădiri aparţinând administraţiei regionale la Harkov, un oraş important situat în estul Ucrainei, instalând steagul pe aceasta, după ce anterior, manifestanţi au ocupat clădirea administraţiei la Doneţk, oraş la frontieră cu Rusia.

 

UPDATE 21:54 Manifestanţi proruşi au preluat duminică seara controlul asupra unei clădiri aparţinând administraţiei regionale la Harkov, un oraş important situat în estul Ucrainei, instalând steagul rusesc pe aceasta, a constatat un corespondent AFP. Peste 2.000 de manifestanţi care purtau steaguri ruseşti s-au masat în faţa clădirii, iar câteva zeci au pătruns în imobil, după ce forţele de ordine s-au retras în timp ce ei avansau.

 

UPDATE: Manifestanţi proruşi au atacat duminică clădiri oficiale în estul rusofon al Ucrainei, pătrunzând în sediul administraţiei provinciale din oraşul Doneţk, au constatat corespondenţi AFP.

 

Peste 2.000 de protestatari manifestau în apropierea sediului administraţiei provinciei Doneţk, păzit de peste 200 de poliţişti.

 

Manifestanţii agitau steaguri ruse şi panouri pe care se puteau sloganuri ca „Doneţk, oraş rusesc”, „Daţi-ne un referendum” privind independenţa şi alipirea la Rusia sau „NATO afară”.

 

 

 

 

 

 

 

La finalul mitingului, aproximativ 150 de persoane s-au desprins din manifestaţie cu scopul de a prelua controlul asupra administraţiei locale, potrivit unui corespondent AFP în oraş.

 

După ce au fost respinşi de către poliţie, care a mobilizat un tun cu apă pe care nu l-a utilizat, manifestanţi au reuşit să pătrundă în sediu. Unii au reuşit să coboare steagul ucrainean care flutura deasupra clădirii de zece etaje şi au ridicat în locul lui unul rusesc.

 

În imagini postate pe site-ul „Novosti Donbassa” (Ştiri din bazinul Donului) – o regiune minieră în care Doneţk, cu aproximativ un milion de locuitori, este principalul oraş – apăreau manifestanţi în faţa clădirii şi în faţa unor poliţişti care purtau căşti, fără să se înregistreze violenţe, în ceea ce părea să fie holul de la intrare.

 

Poliţiştii au părăsit locul, a constat un corespondent AFP.

 

Pe de altă parte, manifestanţi au atacat o clădire aparţinând serviciilor ucrainene de securitate (SBU) în alt oraş important din estul ţării, Lugansk, tot în urma unei reuniuni proruse, a constat un fotograf AFP.

 

Manifestanţi, dintre care unii aveau faţa acoperită cu cagule, reclamau eliberarea unor activişti proruşi arestaţi în cursul unor manifestanţii anterioare. Ei au aruncat cu ouă, iar ulterior cu pietre, asupra sediului SBU, spărgând ferestre.

 

Poliţia a încercat, dar fără succes, să-i respingă cu gaze lacrimogene. Manifestanţii au reuşit să spargă uşa de la intrare, iar unii au pătruns în sediu.

 


 

Peste 2.000 de protestatari s-au deplasat, la finalul unei manifestaţii, în faţa sediului, păzit de poliţie. Aproximativ 50 dintre ei au reuşit să pătrundă în clădire.

 

După ce au fost respinşi de către poliţie, aproximativ 50 de manifestanţi au reuşit să pătrundă în sediu.

Sursa: Valentin Vidu – Mediafax

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php