Senatorul Sorin LAVRIC privind INTERZICEREA ISTORIEI LUPTĂTORILOR anticomuniști: o BLASFEMIE!

0 961

“Doamnei Zoe Rădulescu, fiica unui erou aromân din Rezistența anticomunistă din Dobrogea (Gogu Puiu), i s-a interzis să le vorbească elevilor de la liceul „Theodor Pallady” despre epopeea tragică a partizanilor din acea regiune”, scrie senatorul Sorin Lavric pe facebook, preluat de Romanian Global News.

“Interdicția, semnată oficial și transmisă la toate liceele, nu este doar un act anticonstituțional (art. 30 din Constituție consfințește libertatea de exprimare a gândurilor), dar pe deasupra este o blasfemie. Zoe Rădulescu s-a născut în închisoare și a avut de ispășit toată viața povara de a fi fiica unui mare erou aromân. Drept răsplată, Inspectoratul General Școlar din București a emis o circulară prin care venerabila doamnă, alături de alte mlădițe descinzând din partizanii acestei țări, este socotită persona non grata în școlile din București. Cu ce temei legal? Unde vreți să ajungeți, domnilor din Prefectura București, din Ministerul Educației și din Inspectoratul Școlar? Dumneavoastră vorbiți de democrație, de libertăți fundamentale și de Constituție? Cum dormiți noaptea, în liniștea conștiinței voastre? Nu aveți niciun dram de remușcare în cotloanele minții voastre nocturne? De ce s-au sacrificat acești paladini patrioți: Gogu Puiu, Ogoranu? Ca să apară niște ponegritori ca dumneavoastră …? Chiar nu vă e frică de judecata lui Dumnezeu?”

via NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php