Claudiu TÂRZIU AVERTIZEAZĂ: Acordul negociat la Davos cu Ucraina, DEZASTRUOS pentru ROMÂNIA!

0 1.048

Acordul negociat la Davos cu Ucraina este dezastruos pentru România, a avertizat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.

Claudiu Târziu a solicitat încetarea negocierilor și l-a chemat pe președintele Iohannis în Parlament, unde să fie mandatat prin votul parlamentarilor pentru orice decizie politică care ar putea să implice țara noastră într-o situație conflictuală.

„România, o țara membră NATO, este pusă în situația să ofere garanții unei țări care nu este în NATO și care este în plin război. Ce înseamnă asta? Înseamnă că trimitem românii la război. Înseamnă că vrem neapărat să implicăm România în război. Înseamnă că vrem că implicăm și alianța NATO, din care facem parte, în război.

Cu acordul cui a făcut președintele Iohannis acest pas? De ce acest lucru nu a fost discutat în Parlamentul României, singurul for cu adevărat legitim pentru a reprezenta interesele poporului român?”, a spus, marți, Claudiu Târziu.

Potrivit acestuia, în dosarul acordului cu Ucraina, negociatorul este Iulian Fota, fost consilier al președintelui Băsescu.

„Negociator este Iulian Fota, fost consilier al președintelui Băsescu, calitate în care este autorul unor acte de trădare națională. Când spun asta știu foarte bine ce spun și îmi asum toate consecințele afirmațiilor mele, pentru că ele pot fi probate. Acest Iulian Fota este folosit pentru a trăda interesele naționale. Peste tot pe unde a fost, de la Colegiul de Apărare până la Cotroceni și de la Cotroceni la Ministerul de Externe, cu asta s-a ocupat.

Putem să ne așteptăm la faptul că acordul încheiat între România și Ucraina va fi unul dezastruos pentru România!”, a explicat Claudiu Târziu.

Liderul AUR a solicitat încetarea oricăror discuții pe această temă și retragerea din astfel de negocieri.

„Președintele Iohannis trebuie să vină în fața Parlamentului pentru a cere un punct de vedere și un vot parlamentarilor, prin care să fie mandatat să facă un act politic care implică țara noastră într-o situație conflictuală”, a subliniat Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.

Context

Reamintim că Ucraina și România au început duminică, la Davos, în marja Forumului Economic Mondial, negocierile prin care România devine a noua țară care a inițiat tratative cu Kievul pentru un acord privind garanții de securitate, primele fiind statele membre G7 și Olanda, după cum a relatat RostOnline.

În marja celei de-a patra reuniuni a consilierilor de securitate națională și a consilierilor politici ai șefilor de stat privind implementarea Formulei Păcii de la Davos, Elveția, partea ucraineană, cu participarea șefului de cabinet al președintelui Ucrainei, Andriy Yermak, a început discuțiile bilaterale cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, Iulian Fota, privind încheierea unui acord bilateral de Securitate.

sursa: RostOnline

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php