Statul Texas dă în judecată Pfizer pentru că a mințit cu privire la eficacitatea „vaccinului” anti-covid și a conspirat pentru cenzurarea criticilor și catalogarea lor drept „criminali”

0 698

Procurorul general al Texasului, Ken Paxton, a intentat pe 30 noiembrie un proces împotriva Pfizer, susținând că producătorul de medicamente a prezentat în mod înșelător informațiile despre așa-zisa eficacitate a „vaccinului” său anti-covid. De asemenea, pentru că a conspirat în vederea cenzurării opiniilor critice și i-a denumit „criminali” pe cei care chestionau falsa eficiență a „vaccinului”. Se pare că ordinul a ajuns până în România unde fostul premier Cîțu i-a denumit public „teroriști” pe criticii serurilor experimentale covid.

Pfizer a denaturat rezultatele unui studiu clinic efectuat pentru „vaccinul” său anti-covid, potrivit dosarului pentru proces, depus în comitatul Lubbock, Texas.

„Dorim dreptate pentru oamenii din Texas, dintre care mulți au fost forțați, prin ordine tiranice de vaccinare, să primească un produs defect, care a fost vândut prin minciuni. Faptele sunt clare. Pfizer nu a spus adevărul despre vaxinurile lor anti-covid”, a declarat Paxton într-un comunicat.

Oficialii Pfizer nu au răspuns solicitării Epoch Times pentru comentarii.

În declarațiile companiei, pe baza studiului lor, Pfizer și partenerul său BioNTech și-au prezentat vaxinul ca fiind 95% eficient împotriva infecției covid.

Studiul a încercat să stabilească câți participanți au contractat covid cu simptome după ce au primit vaccinul, nu covid în general. Ulterior, zeci de milioane de americani au primit „vaccinul”.

Estimarea eficacității a fost o reducere relativă a riscului în cazul persoanelor „vaccinate” în comparație cu participanții „nevaccinați”.

Pfizer a denaturat eficacitatea prin promovarea numărului reprezentând reducerea riscului relativ și bazându-se doar pe două luni de date din studiile clinice, potrivit dosarului.

„Din 17.000 de primitori placebo, doar 162 au contractat covid în această perioadă de două luni. În baza acestor cifre, statutul de vaxinare a avut un impact neglijabil în ceea ce privește faptul că un participant la studiu a contractat covid”, se arată în document. „Riscul de a contracta covid a fost atât de mic în timpul acestei scurte ferestre, încât vacsinul Pfizer a scăzut doar parțial riscul de infectare al unei persoane. Iar reducerea riscului absolut în cazul unei persoane care a primit vaccinul – măsura preferată a Administrației Federale pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru stabilirea eficacității – a arătat că vacsinul a fost doar 0,85% eficient.”

FDA a declarat în documentele de ghidare că estimările privind riscul relativ au făcut ca reducerea riscului „să pară mare” și că „tratamentele sunt privite mai favorabil decât atunci când aceleași informații sunt prezentate folosind criteriul riscului absolut”.

Agenția a menționat că producătorii de medicamente trebuie să ofere și estimări privind riscurile absolute, alături de cele privind riscurile relative.

De asemenea, Pfizer a indus în eroare publicul excluzând cazurile de covid în rândul celor „vaccinați” dacă acestea surveneau înainte de a trece șapte zile după a doua doză, potrivit lui Paxton.

Pfizer era conștientă de lipsa dovezilor că vaxinul său protejează împotriva transmiterii, dar a făcut în mod repetat declarații și a răspândit reclame în care era prezentat drept o modalitate prin care puteau fi protejați oamenii și cei dragi. FDA, de exemplu, a declarat în repetate rânduri că nu există suficiente dovezi că „vaccinul” protejează împotriva transmiterii.

„Vor fi necesare evaluări suplimentare… pentru a stabili efectul vacsinului în prevenirea răspândirii și transmiterii virusului”, a precizat FDA într-un document.

În multe dintre declarațiile Pfizer, compania nu a explicat diferența dintre reducerea riscului absolut și reducerea celui relativ.

De asemenea, CEO-ul Pfizer, dr. Albert Bourla, a făcut declarații înșelătoare, susține dosarul, cum este afirmația — după ce au fost publicate rezultatele studiului — că „vaccinul” „va pune capăt” pandemiei. Mai mult, el a susținut, în februarie 2021, că protecția oferită de „vaccin” este „solidă” după șase luni, în ciuda faptului că datele din studii nu fuseseră colectate încă după șase luni.

„Declarațiile înșelătoare ale Pfizer au creat impresia falsă că 95% dintre primitorii vaxinului nu vor contracta niciodată covid”, se arată în proces.

Mai târziu, în 2021, datele de la producătorul de medicamente, din Israel și din alte părți au arătat că așa-zisa protecție oferită de „vaccin” a început să scadă în câteva luni, ceea ce a dus la promovarea boosterelor și, în cele din urmă, a unor formule „actualizate” de „vaccin”.

„Această pandemie a constituit o perioadă provocatoare pentru americani. Dacă vreo companie a profitat în mod ilegal de consumatori în această perioadă sau a pus în pericol siguranța oamenilor pentru a-și crește profiturile, va fi trasă la răspundere”, a declarat Paxton în mai, când a anunțat lansarea unei investigații.

Totodată, în proces Pfizer este acuzat că a făcut eforturi să cenzureze persoanele care au pus sub semnul întrebării narațiunea companiei despre vaccin, inclusiv pe jurnalistul Alex Berenson, care s-a referit în mod repetat la fapte despre scăderea eficacității „vaccinului”. De exemplu, dr. Scott Gottlieb, membru al consiliului Pfizer și fost comisar FDA, a cerut Twitter să ia măsuri împotriva lui Berenson.

Drept consecință, Berenson a fost interzis pe Twitter, dar contul i-a fost restabilit după ce a dat în judecată compania. De atunci, el i-a dat în judecată pe dr. Gottlieb și pe alții pentru presupuse încălcări ale legii federale.

Paxton solicită instanței să împiedice Pfizer să mai încalce Legea din Texas privind practicile comerciale înșelătoare, să oblige compania să plătească peste 10 milioane de dolari pentru încălcarea legii și să decreteze ca amenzile și penalitățile pe care va trebui să le plătească Pfizer să nu poată fi anulate în caz de faliment.

via ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php