Neculai Enciu: Prezent!

0 775

Cu durere am primit vestea trecerii la Domnul, după o îndelungată suferință, a camaradului nostru Neculai Enciu, fost deținut politic, îndeplinind mulți ani funcția vicepreședinte și de jurist al Federației Române a Foștilor Deținuți Politici Luptători Anticomuniști, sub conducerea regretaților Constantin Iulian, Gheorghe Jijie și Marcel Petrișor.

Născut la 13 martie 1933 la Huși, județul Fălciu (azi Vaslui), în familia unui avocat, Neculai Enciu a fost arestat în mai 1950, ca elev de liceu, sub acuzația de activitate într-o organizație subversivă de rezistență anticomunistă, fiind condamnat la 4 ani de detenție. După calvarul anchetelor de la Securitatea Galați și Ministerul Afacerilor Interne, a trecut prin lagărele de muncă de la Canalul Dunăre Marea-Neagră (colonia Galeșu), Onești și Borzești, și prin închisoarea  Aiud.

După eliberare s-a căsătorit, fiind un exemplar familist și părinte. A fost permanent supravegheat de Securitate. După 1989, a devenit membru al Partidului Național Liberal. Trecând prin dureroasa experiență a pierderii premature a fiului său și, ulterior, a soției, Neculai Enciu și-a dedicat o îndelungată perioadă a senectuții unei neobosite activități în cadrul Asociației Române a Foștilor Deținuți Politici Luptători Anticomuniști – București și a federației din care aceasta făcea parte. Era nelipsit de la activitățile publice ale Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, la care uneori a și luat cuvântul.

Dumnezeu să-l odihnească și să îl pomenească în Împărăția Sa, alături de toți ceilalți luptători anticomuniști!  

În numele camarazilor din cadrul Asociației Foștilor Deținuți Politici Luptători Anticomuniști – București și Fundația Ion Gavrilă Ogoranu, Florin Dobrescu

VIDEO.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php