„VIITORUL EUROPEI ESTE ÎN JOC!” avertizează șefa guvernului italian Giorgia MELONI, exasperată de MIILE DE MIGRANȚI ILEGALI CARE COPLEȘESC insula LAMPEDUSA

0 1.511

Mii de migranți ilegali transportați de către traficanți de persoane de pe coasta Africii de Nord au ajuns pe cea mai sudică insulă a Italiei, Lampedusa, săptămâna trecută, declanșând duminică un avertisment din partea prim-ministrului Giorgia Meloni că „viitorul Europei este în joc” în cazul în care fluxul uman este lăsat să continue, informează Breitbart News.

În cadrul unei conferințe de presă cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timpul unei vizite pe insula asediată, AFP relatează că Meloni a spus că Uniunea Europeană trebuie să se unească pentru a face față provocărilor migrației necontrolate cu un scop comun. „Viitorul pe care și-l dorește Europa pentru sine este cel care este în joc aici, pentru că viitorul Europei depinde de capacitatea Europei de a face față provocărilor majore”, a avertizat Meloni.

Între luni și miercuri, aproximativ 8.500 de persoane – mai mult decât întreaga populație locală a insulei – au sosit la bordul a 199 de bărci, potrivit agenției pentru migrație a ONU. Lampedusa este mai aproape de Africa decât de Italia continentală, fapt care a transformat-o de mult timp o țintă pentru debarcările ilegale.

„Imigrația neregulată este o provocare europeană care necesită un răspuns european”, a spus von der Leyen, cerând altor membri ai blocului să accepte unii dintre migranți, dar refuzând să abordeze sursa crizei.

Crucea Roșie Italiană, care conduce centrul supraaglomerat de migrație din Lampedusa, a declarat duminică că 1.500 de migranți au rămas acolo, deși au o capacitate de doar 400.

Transferurile de migranți către Sicilia și pe continent nu au ținut pasul cu fluxul de noi sosiți, deși se așteaptă să se facă alte transferuri duminică, a spus Crucea Roșie. Raportul AFP a subliniat că oficialii au fost întâmpinați la sosirea pe aeroport de către rezidenți nemulțumiți de sosirile în masă, amenințând că le vor bloca. „Facem tot ce e posibil”, a replicat Meloni.

Ea a vorbit în timp ce navele mari operate de ONG-uri precum Geo Barents de către Medici fără Frontiere (MSF), care au salvat aproape 500 de migranți în 11 operațiuni, au continuat să se îndrepte spre marile porturi italiene pentru a transporta migranți africani înainte de a se întoarce spre mare.

Potrivit statisticilor Ministerului de Interne, aproape 126.000 de persoane au sosit în Italia până acum cu barca în acest an, comparativ cu 66.000 la această dată anul trecut și 42.000 în 2021. Dacă tendința va continua, anul acesta ar putea fi aproape de recordul din 2016, când până la sfârșitul lunii septembrie sosiseră aproximativ 132.000 de migranți. Anul 2016 deține recordul recent pentru sosiri de migranți pe mare, cu un total de 181.000 de persoane, relatează AP.

Afluxul a avut loc în ciuda unui acord încheiat de UE cu Tunisia pentru a opri operațiunile de contrabandă în schimbul asistenței economice.

Valul uman trebuie oprit, a spus Meloni joi, recunoscând că o anumită migrație legală poate aduce beneficii economiilor europene, dar migrația necontrolată nu este soluția la criza demografică a continentului. Meloni a vorbit după ce s-a întâlnit cu aliatul maghiar Viktor Orban la Budapesta, relatează Reuters.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php